Hlavní obsah

Český hokejista ve slepé uličce NHL? Asi bude hledat šanci jinde, míní expert

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Začátek NHL přinesl dost nemilosrdné verdikty v jednotlivých klubech. Týkalo se to například i Martina Kauta v Coloradu. Celkově 16. hokejista draftu 2018 se po čtyřech letech v zámoří dočkal jen 20 startů v dresu Lavin. Před začátkem probíhající sezony se navíc octl na waivers listu, z něhož si jej však žádný jiný klub nevybral, a tak svou pátou zámořskou sezonu zahajuje v AHL v dresu farmárského Colorada Eagles. Situaci odchovance Žďáru nad Sázavou se proto věnujeme v Příklepu na Sport.cz.

Český hokejista byl draftován v prvním kole, po čtyřech letech se však stále neprosazuje. Diskuse v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

„Hráč z prvního kola draftu a pořád se mu to nedaří, to je nějaký signál... Možná to půjde jinde a ne v Coloradu, ale nikdo jiný zatím nechtěl," říká Martin Kézr, jeden z hostů pořadu.

Jelikož ve stejnou dobu prošel skrz waivers list až na farmu také Michal Kempný ze Seattlu, nabízí se proto srovnání situací těchto dvou hráčů. „Kdybych si měl tipnout, kdo to dřív zabalí, tak bych řekl, že je tomu blíž Martin Kaut," míní šéfredaktor sportovní sekce Práva a Sport.cz.

Do NHL se chystají další odchovanci Letňan, klub však po novém roce čekají starosti. Pasáž z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

O situaci českých hokejistů na waivers listu mluví také druhý host Martin Hosták. „Samozřejmě každý hráč má nějakou reputaci, NHL je velmi sofistikovaná soutěž, kde o každém hráči existuje několik á čtyřek od skautů, manažerů... takže hráč nic neschová a jestli má co schovávat, tak to všichni vyšťourají," vysvětluje bývalý útočník Philadelphie Flyers.

Více najdete ve videu z hokejového pořadu Příklep.

Reklama

Související témata: