Hlavní obsah

Český smolař v NHL. Skvělý návrat náhle zhatilo zranění. Hrozí konec sezóny?

Colorado

Osmadvacet minut si užíval skvělý návrat do NHL po zranění, které ho od 18. února vyřadilo ze hry. Jenže zdravotní patálie brankáře Philadelphie Michala Neuvirtha znovu rychle dostihly a musel ve středečním duelu s Coloradem přepustit místo svému krajanovi Petru Mrázkovi. A je otázkou, kdy se mezi tyče znovu vrátí.

Foto: David Zalubowski, ČTK/AP

Český brankář Michal Neuvirth.

Článek

Třicetiletého Neuvirtha stáhlo vedení Flyers z listiny zraněných hráčů těsně před zápasem s Avalanche a dlouho si mohlo mnout ruce, protože rodák z Ústí nad Labem chytal výtečně. Z jedenácti střel pustil jeden gól a zřejmě jeho nejlepší zákrok přišel ve druhé třetině, kdy rychlým přesunem chytil takřka jistý gól Mikku Rantanenovi.

Krátce poté ale musel z ledu, evidentně kvůli zranění. Co se přesně stalo? Trenér Flyers Dave Hakstol po zápase zdravotní stav gólmana podle zámořských zvyklostí nekomentoval. Objevují se ale spekulace, že pro Neuvirtha to mohl být také poslední zápas sezóny.

Svého krajana ale výborně nahradil Mrázek, jenž nepustil ani jednu ze sedmnácti střel a výrazně pomohl Philadelphii k důležité výhře 2:1, která Flyers přiblížila k účasti v play off.

„Hlavně posledních pět minut mi přišlo jako patnáct. Hodně střel ale přede mnou bylo zblokovaných a něco se i šťastně odrazilo. Každý získaný bod je teď důležitý," pochvaloval si Mrázek.

„Neuvy chytal výborně, pak ale nastoupil Petr a byl neuvěřitelný," chválil české spoluhráče obránce Ivan Provorov.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.