Hlavní obsah

Další skandál v Ottawě! Hráči zesměšňovali trenéra, nevěděli ale, že jsou nahráváni

Ottawa/Praha

Hokejová Ottawa je snad magnetem na průšvihy. Jen několik měsíců po nechutné rozepři mezi partnerkami Mikea Hoffmana a Erika Karlssona, která nakonec vedla k odchodu obou hráčů z klubu, je na světě další skandál z kuchyně Senators. Tentokrát se o něj postaralo sedm hokejistů, kteří si pustili pusu na špacír a utahovali si z trenérů a vysmívali se vlastní defenzivní hře. Nevěděli však, že jsou nahráváni skrytou kamerou.

Foto: David Zalubowski, ČTK/AP

Útočník Matt Duchene je jedním ze sedmi hráčů Ottawy, kteří při jízdě autem kritizovali trenéra svého týmu.

Článek

K události došlo na konci října, kdy byli Senátoři na venkovním tripu po Západní konferenci NHL. Matt Duchene, Chris Wideman, Thomas Chabot, Chris Tierney, Dylan DeMelo, Colin White a Alex Formenton jeli v arizonském Phoenixu autem taxislužby Uber a během cesty se pustili do kritiky trenérského štábu, zejména do asistenta Martina Raymonda.

„Marty Raymond, jediný kouč v historii NHL, který má v jednom roce nejhorší přesilovku i oslabení,“ říká během jízdy autem útočník Matt Duchene a připomíná, že Raymond měl loni na starosti přesilové hry a letos hru v oslabení.

„Všimli jste si, pokud teda v té době vůbec dáváte pozor, že když nám (Raymond) pouští video, nikdy nás nic nenaučí? Vždycky jenom komentuje to, co na videu běží,“ přisadil si obránce Chris Wideman a Duchene na jeho poznámku zareagoval slovy, že rozborům u videa stejně nevěnuje už tři týdny žádnou pozornost.

Sedm hokejistů nemělo žádné potuchy, že řidič Uberu jejich rozmluvu nahrává na video. To se následně dostalo na internet (datum 1. 1. 2017 uvedené na videu je smyšlené), a přestože bylo po pár dnech smazáno, stihli si jej někteří mezitím uložit, takže je stále dostupné.

Generální manažer Uberu Rob Khazzam v pondělí přiznal, že pořizování záběrů pasažérů je v rozporu s firemními pravidly, takže společnost pracuje na jejich úplném odstranění.

Sedmička hráčů Ottawy každopádně zareagovala a v pondělí zveřejnila své prohlášení. „Chceme se veřejně omluvit Martymu Raymondovi, našim spoluhráčům a trenérům za naše komentáře z 29. října pronesené ve Phoenixu ve státu Arizona,“ sypou si hokejisté popel na hlavu.

„Naše soukromá konverzace byla nahrávána bez našeho vědomí a souhlasu. Na našem týmu nám záleží a koncentrujeme se na společné zlepšování se. Jsme vděční za podporu našich fanoušků a organizace. Je to pro nás důležitá lekce a polepšíme se,“ slibují v závěru textu.

Hlavní kouč Ottawy Guy Boucher mezitím vyjádřil Raymondovi podporu. Podle něj berou Senators celou záležitost jako interní a nebudou ji již víc veřejně komentovat.

Reklama

Související témata: