Hlavní obsah

Děsivý moment při hvězdném večeru Čechů v NHL. Po nárazu byla v akci nosítka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čeští hokejisté v roli prvních dvou hvězd utkání NHL. Parádní výkony hráčů Arizony Jana Jeníka a Karla Vejmelky vynesly oběma Čechům nejen individuální pocty, ale jejich týmu také výhru nad San Jose 5:2. Skvělý večer jim však trochu pokazilo hrozivě vypadající zranění spoluhráče.

Foto: Darryl Webb, ČTK/AP

Útočník Arizony Coyotes Clayton Keller opouští led na nosítkách.

Článek

Do konce utkání chybělo něco přes pět minut, když Clayton Keller po kontaktu s Nicolasem Melochem spadl a nohama napřed narazil do mantinelu. Hvězdný forvard Kojotů byl evidentně velmi otřesený a v bolestech. Bylo zřejmé, že si přivodil zranění, které mu neumožňovalo vstát z ledu.

Za aplausu všech přítomných tak musel opustit led na nosítkách. „Víme, že půjde o dlouhodobé zranění. Ale dostane se z toho. Teď však nejde o to, že nám bude chybět hráč, jde o toho člověka samotného. O Kellse jako osobu. Je to tvrdý bojovník. Vidět ho v bolestech, jak trpí, je extrémně těžké," mluvil po zápase o incidentu kouč Arizony André Tourigny.

Keller, jehož matka byla během zápasu v hledišti, dával alespoň vztyčeným palcem najevo, že vše dobře dopadne.

Zápas se poté složitě hodnotil i jeho první hvězdě Janu Jeníkovi, který dal dva góly. Druhý z nich byl vítězný.

„V tom utkání bylo hodně emocí. Jsem rád, že jsme z toho vyšli vítězně, jenže jsme také ztratili našeho nejlepšího hráče," posteskl si po svém sedmém zápase v NHL. V ní zatím nasázel čtyři góly a všechny právě proti Sharks.

Foto: Mark J. Rebilas, Reuters

Útočník Arizony Clayton Keller po nepříjemném nárazu do mantinelu.

„Dávám do toho vždy 200 procent, abych dokázal, že si šanci zasloužím," ujišťoval jedenadvacetiletý český forvard, jenž byl v pondělí povolán z farmářské AHL. V této sezoně už potřetí.

Zápas se mimořádně vydařil také brankáři Karlu Vejmelkovi, jenž ze 42 střel pustil za svá záda jen dvě a mohl se pochlubit úspěšností zákroků 95,2 procenta.

„Vejmelka byl viditelně jejich nejlepší hráč. My jsme měli mnoho šancí, rozdíl byl ale v tom, že oni dokázali našich chyb využít. Narozdíl od nás," posteskl si kouč San Jose Bob Boughner.

I on se vyjádřil k nešťastnému Kellerově nárazu: „Vím, že tam byl nějaký kontakt (s obráncem Sharks Melochem) pár sekund před tím, než spadl. Vypadalo to, že trochu ztratil balanc. Padal tam dost ošklivě. Na něco takového se nedívá vůbec dobře."

Reklama

Související témata: