Hlavní obsah

Detroit dal útočníka Vránu k dispozici ostatním klubům NHL

Vedení Detroit Red Wings dalo českého hokejistu Jakuba Vránu k dispozici ostatním klubům NHL. Šestadvacetiletý útočník byl v závěru minulého roku zhruba dva měsíce v asistenčním programu NHL a hráčské asociace NHLPA. Po absolvování programu zamířil Vrána minulý týden na farmu Detroitu do týmu Grand Rapids v nižší soutěži AHL.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Vrána na archivním snímku

Článek

Vedení Red Wings dnes zapsalo Vránu na takzvaný waiver, odkud ho během následujících 24 hodin může získat kterýkoli jiný tým soutěže. Podle serveru mlive.com chce klub překvapivým krokem získat místo v kádru pro jiného útočníka Robbyho Fabriho.

Vrána v této sezoně odehrál za Detroit jen dva zápasy. Poté 20. října vstoupil do asistenčního programu, jenž pomáhá hráčům i jejich rodinám v případě psychických problémů, závislostí a v dalších záležitostech. V minulosti ho využil například hvězdný brankář Montrealu Carey Price. Konkrétní důvody, proč podstoupil program Vrána, zveřejněny nebyly.

"V životě jsou důležitější věci než hokej a musíte si v tom udělat pořádek. Musíte udělat nějaká rozhodnutí, která jsou důležitá v životě i v hokeji," citovala agentura AP Vránu poté, co zhruba v polovině prosince program ukončil.

Za Grand Rapids odehrál Vrána tři zápasy, v nichž nebodoval. V pondělí trenér Red Wings Derek Lalonde uvedl, že jeho působení na farmě bude prodlouženo o další tři utkání.

Vrána přišel do Detroitu v dubnu roku 2021 a následně podepsal s Red Wings tříletou smlouvu na 5,25 milionu dolarů za sezonu. Většinu minulého ročníku zmeškal kvůli zranění a operaci ramena a za Detroit odehrál jen 26 zápasů. Před příchodem do Detroitu působil ve Washingtonu, se kterým získal v roce 2018 Stanleyův pohár. V NHL dosud odehrál 361 zápasů s bilancí 189 bodů za 98 branek a 91 asistencí.

Reklama