Hlavní obsah

Finiš přestupů v NHL nejvíc zaměstnal manažery Anaheimu a Phoenixu

PRAHA

Generální manažer Anaheimu Bob Murray a jeho protějšek z Phoenixu Don Maloney, to byli nejvytíženější muži posledních dnů v NHL. Před středečním koncem přestupového termínu v hokejové zámořské soutěži právě Anaheim a Phoenix provedli nejvíce změn na hráčském trhu. Kačeři z Anaheimu uskutečnili od prvního března osm výměn, Kojoti z Phoenixu pouze o jednu méně.

Foto: ČTK/AP

Lubomír Višňovský před brankou Anaheimu, nyní už je sám hráčem Ducks

Článek

Dlouhá olympijská přestávka dala manažerům NHL dostatek času na přemýšlení o tom, jak vylepšit svoje dosavadní kádry. A hned po hrách ve Vancouveru, kdy se opět mohlo na hráčském trhu obchodovat, se do toho někteří pustili s vervou.

Anaheim Ducks získali pět nových hráčů, zatímco jiných sedm poslali v rámci výměn pryč. Z nových posil stojí za zmínku především obránci Aaron Ward a Lubomír Višňovský, jež mají zacelit mezery po odchodech Whitneyho a Boyntona. O post brankářské dvojky bude po výměně Toskaly do Calgary nově bojovat Curtis McElhinney.

Také Phoenix obměňoval hráče na všech postech. Z Rangers přišel finský gólman Wiikman, přínosem by mohl být i jeho krajan Nokelainen a další forvard Wolski z Colorada, jenž hraje letos ve skvělé formě. A snad se zvedne i Lee Stempniak, amerického reprezentanta získali Kojoti z Toronta.

Do obrany se po roční pauze strávené v New Yorku a Bostonu vrací Derek Morris, své kvality může ještě prokázat už čtyřicetiletý obránce Mathieu Schneider, jenž nedostával prostor ve Vancouveru. Na druhou stranu Phoenix kompenzoval příchod sedmi nových hráčů ztrátou několika výběrů v letním draftu, například pozicí ve čtvrtém kole.

Březnové výměny se dotkly i českých a slovenských hráčů. Martin Škoula z Pittsburghu byl nejprve vyměněn do Toronta za Ponikarovského a vzápětí jej Maple Leafs poslali do New Jersey za volbu draftu 2010. Ze Slováků změnil vedle Višňovského dres i další bek Milan Jurčina, kterého získal z Columbusu Washington.

Nejzajímavější přestupy v NHL během března:
jméno hráčedřívenyní
Derek MorrisBostonPhoenix
Martin ŠkoulaPittsburghNew Jersey
Aaron WardCarolinaAnaheim
Scott WalkerCarolinaWashington
Yan StastnySt. LouisVancouver
Mathieu SchneiderVancouverPhoenix
Jeff HalpernTampa BayLos Angeles
Vesa ToskalaAnaheimCalgary
Milan JurčinaColumbusWashington
Fredrik ModinColumbusLos Angeles
Lubomír VišňovskýEdmontonAnaheim
Ryan WhitneyAnaheimEdmonton
Steve StaiosEdmontonCalgary
Anders ErikssonPhoenixNY Rangers
Andy SuttonNY IslandersOttawa
Denis GrebeškovEdmontonNashville
Hannu ToivonenSt. LouisChicago

Reklama