Hlavní obsah

Gól, nebo ne? Tohle jsem ještě neviděl, žasne expert NHL po kuriózní trefě

Hokejisté Colorada prosvištěli v sérii s Nashvillem do druhého kola play off NHL během čtyř zápasů. Gólový účet čtvrtého duelu (5:3) načal André Burakovsky, jehož trefa možná vstoupí mezi nejkurióznější momenty v historii NHL.

Foto: Mark Humphrey, ČTK/AP

Útočník Colorada André Burakovsky (95) se raduje z gólu proti Nashvillu.

Článek

Branku Colorada tentokrát úspěšně hájil Pavel Francouz, zatímco na druhé straně kluziště dostal před Davidem Rittichem přednost Connor Ingram, který musel mít sám zmatek v tom, co se na konci druhé minuty utkání přihodilo.

Burakovského rána prošla za jeho záda, jenže puk se následně objevil za brankou, sudí rozpažil a téměř minutu se dál pokračovalo ve hře. Až kontrola sudího u videa jasně ukázala, že puk prošel nejen přes gólmana ale i skrz síť v horní části brány.

„Něco takového jsem ještě nikdy neviděl," kroutil hlavou expert americké televize ESPN a dlouholetý rozhodčí v NHL Dave Jackson.

Fanoušci mezinárodního hokeje si asi spíše vybaví opačný případ, kdy rozhodčí i po kontrole u videa uznal na MS 2008 gól finského útočníka Villeho Koistinena, přestože puk prolétl do brány přes boční síť. Omyl sudích později uznala i mezinárodní hokejová federace IIHF.

Reklama

Související témata: