Hlavní obsah

Guerin bude pokračovat v Pittsburghu, dohodl se na roční smlouvě

PITTSBURGH

Americký hokejista Bill Guerin bude i nadále působit v Pittsburghu. S vedením vítěze Stanleyova poháru se osmatřicetiletý útočník dohodl na roční smlouvě na dva miliony dolarů. Penguins získali Guerina letos v březnu před uzávěrkou přestupů v NHL z New York Islanders výměnou za výběr ve třetím kole draftu. Na nové dvouleté smlouvě se s Pittsburghem dohodl také další útočník Craig Adams.

Článek

"Jsme rádi, že jsme se s Billym dohodli," řekl generální manažer Penguins Ray Shero. Guerin by se v opačné případě stal ve středu nechráněným volným hráčem. "Skvěle zapadl do našeho týmu svými střeleckými schopnostmi, fyzickou hrou, přispěl vůdčími schopnostmi a byl klíčovým faktorem v naší cestě na Stanleyovým pohárem. Vím, že naše hráče, trenéry a fanoušky potěší, že bude pokračovat v Pittsburghu," dodal Shero.

Guerin si v uplynulé sezoně připsal v 78 zápasech NHL 48 bodů za 21 branek a 27 asistencí, z toho za Pittsburgh v 17 duelech pět tref a sedm přihrávek. Ve 24 duelech play off přidal sedm gólů a osm asistencí. Celkem v NHL zaznamenal za New Jersey, Edmonton, Boston, Dallas, St. Louis, San Jose, Islanders a Penguins v 1185 utkání 811 kanadských bodů, ve 129 zápasech play off pak 65 bodů. Stanley Cup získal už v roce 1995 s New Jersey, o rok později se radoval z triumfu ve Světovém poháru s USA.

Dvaatřicetiletý Adams, který se podílel v roce 2006 na triumfu v play off NHL v dresu Caroliny, přišel rovněž v březnu z Chicaga. V základní části stihl za Penguins v devíti zápasech jen jednu asistenci, v play off se ve 24 duelech trefil třikrát a u dvou branek asistoval.

Reklama

Související témata: