Hlavní obsah

Hertl? Byl úžasný, znělo z kabiny. Jistotu play off ale Vegas pořád oddaluje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdyby play off NHL začínalo v úterý, hráli by v něm obhájci Stanley Cupu z Vegas s Dallasem. Během zbylých pěti zápasů základní části si ale mohou Golden Knights ještě zařídit jiného soupeře. Buď Edmonton, Los Angeles, nebo Vancouver, se kterým naposled na jeho ledě padli 3:4.

Foto: Profimedia.cz

Tomáš Herl prožl v dresu Vegas povedený debut

Článek

Pak je tu ale ještě jedna varianta, kterou však v Nevadě nepovažují za reálnou. Teoretickou naději přeskočit tým, za který poprvé naskočil do akce Tomáš Hertl, ještě mají Minnesota, která na něj ztrácí devět bodů, a St. Louis - minus pět…

S Canucks se Vegas utkalo doma 2. dubna a výsledkem 6:3 tehdy prodloužilo vítěznou sérii na sedm utkání. Pak ovšem Golden Knights odletěli do Arizony a zažili tam nejhorší třetinu v sezoně. Vedení 4:1 po 40 minutách totiž po šesti inkasovaných gólech proměnili na strašidelných 4:7.

„V této soutěži nemůžete očekávat, že budete hrát jen dvě třetiny a porazíte kohokoli. My jsme to ovšem předvedli. O to hůř, že už je duben, ale my zatím nemáme jisté play off. Ještě nemůžeme říct, že se těšíme na zápasy o Stanley Cup. To se nevyplácí,“ zuřil kouč Vegas Bruce Cassidy.

Blíž jistotě vyřazovacích bojů se Golden Knights nedostali ani ve Vancouveru, kde dali úvodní dva góly a ještě v 54. minutě vedli 3:2. „Ve třetí třetině si musíte hlídat, co se kolem vás děje. Postarat se o puk, věnovat pozornost detailům, ať už jde o střídání nebo disciplínu. Je to tak jednoduché,“ kritizoval kouč přístup svých hráčů.

Vegas versus potenciální soupeři pro play off
Dallas 3:0 (3:2 náj., 2:1 prodl., 6:1)
Edmonton 1:1 (4:5 náj., 3:1)
Los Angeles 2:1 (4:3 náj., 1:4, 3:2)
Vancouver 2:2 (4:1, 1:3, 6:3, 3:4)

V závorkách jsou výsledky ze základní části.

Vegas má hromadu zkušeností z loňského play off. Nabušenou sestavu ještě vyfutrovalo před uzávěrkou přestupů triem zvučných posil: Hertl (San Jose), Noah Hanifin (Calgary), Anthony Mantha (Washington). A věří, že se to v zápasech o Stanley Cup projeví. Proti Vancouveru to ale ještě nebylo.

„Myslím, že v některých úsecích zápasu jsme měli hru pod kontrolou, v jiných zase měli navrch oni. Nebylo to nic jednostranného,“ tvrdil autor dvou gólů Vegas Jack Eichel. „Ale je to frustrující, když si vypracujete náskok a nezískáte tu žádné body. Teď musíme jet do Edmontonu a najít způsob, jak vyhrát.“

K optimismu však fanoušky Golden Knights navádí Hertlův debut v novém dresu. Po lednové operaci odehrál během své obnovené premiéry 20:20 minuty. A díky vyhranému vhazování si připsal asistenci u Hanifinova gólu.

„Nehrál jsem špatně, ale vím, že to bude ještě lepší,“ tvrdil Hertl, jenž nastoupil na levém křídle druhé lajny a vyhrál šest z devíti buly. Včetně tří ve chvíli, kdy byl gólman Logan Thompson stažen v závěru ze zápasu.

„Myslím si, že byl úžasný,“ ocenil Eichel. „Evidentně se cítí dobře,“ chválil Hertla, který naskočil po operaci kolena.

Byla by pro Vegas velká škoda, kdyby zápalu českého útočníka nevyužilo v play off.

Reklama