Hlavní obsah

JÁGR V PITTSBURGHU: Zatrénoval si s Penguins, dal čtyři góly. My máme na Kladně těžší tréninky, říkal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tréninkový dres připravený pro Jaromíra Jágra v kabině Pittsburghu nezůstal ležet ladem. Dvaapadesátiletá česká legenda si v sobotu, tedy den před slavnostním vyvěšením čísla 68 pod strop PPG Paints Areny, zabruslila se současnými Penguins. „Máme těžší tréninky, ale oni hrají 82 zápasů během šesti měsíců, takže se není čemu divit,“ říkal Jágr ve streamu na svém Instagramu.

Jaromír Jágr v NHLVideo: NHL.com

 
Článek

Jágr si nejprve prohlédl UPMC Lemieux Sports Complex, kde mají hráči pensylvánského klubu základnu, zavtipkoval si s kapitánem Sidneym Crosbym i oporou obrany Krisem Letangem. Pak ale odhodil džíny a bundu, převlékl se do tréninkové výstroje, nazul brusle a vyrazil na led. „O rychlosti se moc mluvit nedalo, ale jeho střela vypadala stále smrtící,“ popsali dění v magazínu Hockey News.

Režisér Petr Větrovský, který Jágra na ceremonii doprovází, pak v instagramovém rozhovoru uvedl, že Jágr během tréninku šestkrát vystřelil, dal čtyři góly, jednou trefil tyč a jednu ránu mu brankář lapil.

„Brankáři mají v NHL menší lapačku, vyrážečku, vestu i betony. Je tady mnohem snazší jim dát gól než v Česku. Nemyslím si, že jsem se tak během týdne, když jsem nic nedělal, zlepšil, protože na Kladně mám problém dát i jeden gól. Je vidět, že NHL dělá všechno pro to, aby padalo víc gólů. Je to byznys, ekonomika a lidi se chtějí bavit, že vidí co nejvíce branek,“ uvedl Jágr.

Někteří hráči Penguins jako Letang a brankář Alex Nedeljkovic si nasadili černé paruky, které připomínaly Jágrův proslulý mullet, aby vzdali hold ikoně i slavnému účesu české hvězdy z 90. let. Na trénink dorazilo nezvykle velké množství diváků. Z Jágrovy přítomnosti sice panovalo jisté nadšení, většinu publika ale tvořily malé děti, které fandily spíš Crosbymu.

„Tak to má být. Nové generace nás vystřídají. Ale v Pittsburghu si při pohledu na můj dres v budoucnu lidi třeba řeknou: Pamatuješ, jak za nás hrál Jágr?“ pobavil majitel a hráč kladenského klubu fanoušky při páteční moderované diskusi.

S týmem trénoval úvodních 15 minut, pak se z ledu vytratil.

„Už se jim do toho nechci dál plést, protože budou cvičit v lajnách. Taky bych nebyl na Kladně nadšený, kdyby přišel nějaký starší hráč a pletl se se nám do toho. Mám domluveno, že v pondělí půjdu znovu na trénink, získám informace. Zajímá mě to, pět let jsem NHL nehrál, takže chci vědět, co se změnilo. V kabině sedím vedle Crosbyho. Říkal mi, že už nechodí na ranní rozbruslení, že se snaží víc odpočívat. Chce mít kratší tréninky. To chápu. Když hraješ 20 minut za zápas máš rozhodovat, musíš být v pohodě,“ vyprávěl Jágr.

Večer ho v Pittsburghu čeká večeře s bývalými spoluhráči, kterou organizuje Mario Lemieux. Mezi nimi budou i Češi Jiří Hrdina, Robert Lang a Jiří Šlégr. Jágr jim chce říct spoustu věcí, na které nebude čas během nedělního proslovu před oním ceremoniálem.

„Chci na něm mluvit spatra, nechci si to psát. Atmosféra bude výjimečná. Budu se snažit mluvit od srdce. Nikdy v životě jsem nehrál, aby se mi věšely dresy, abych získával trofeje. Já hrál, protože tu hru miluji. Často se mě ptají, proč ještě v mém věku hraji. A já si říkal, že nechápou mou povahu a můj názor na život. Nikdy nevíte, kdy to tady na této planetě skončí. A já si řekl, že už budu dělat jen věci, které mi dělají radost. A hokej je jedna z nich,“ uvedl Jágr.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články