Hlavní obsah

Jen tyčka. Panu domácímu ještě Nečas gól nedal, ale našlápnuto má na Utkání hvězd

V posledních zápasech trochu přibrzdil. Za pět utkání posbíral forvard Caroliny Martin Nečas jen dvě asistence, přesto je s bilancí 7+12 stále nejproduktivnějším hráčem Hurricanes. Naposled na ledě Chicaga trefil 23letý útočník tyčku, ale smutný být nemusel. Hosté odvezli výhru 3:0.

Martin Nečas prožívá excelentní vstup do sezony. Hlava je základ, řekl pro Sport.czVideo: Marian Hajda , Sport.cz

 
Článek

„Chicago má bojovný tým, kromě Kanea s Toewsem sice nemají úplně top kvalitu, ale hrají líp, než se čekalo. Pro nás dobrá výhra," přikývl Nečas v rozhovoru se spolupracovníkem Sport.cz.

O motivaci měl bývalý hráč Komety postaráno, vždyť mezi tyčemi Blackhawks stál jeho bývalý spoluhráč a také někdejší ‚pan domácí' Petr Mrázek. V jeho bytě Nečas přebýval na začátku své kariéry v NHL. Od loňského roku a odchodu gólmana do Toronta jsou ale z českých kamarádů soupeři.

„Mráza chytal dobře, ještě jsem mu gól nedal. Jednou jsem jel sám a přeskočilo mi to hokejku, pak tyčka," litoval Nečas, který má v této sezoně průměrný čas na ledě 19:34 minuty.

„Hraju dost," pochvaloval si aktér přesilovek i oslabení Caroliny. „Měl jsem dobrou přípravu. Taky jsem zase o rok starší," prohodil hráč s číslem 88.

Minulá sezona mu sice tolik nevyšla, ale uzavřel nový dvouletý kontrakt, zamakal na fyzičce i psychice. „Hlava je u vrcholových sportovců základ. Když je dobře nastavená, tak je to lepší," řekl Nečas, který si dal záležet, aby nabral i víc svalové hmoty. „Když je tam pořád dynamika, tak to není problém. Pár kilo navíc, obzvlášť u mě, neuškodí," prohlásil.

Pokud mu forma vydrží, mohl by se klidně představit třeba i na Utkání hvězd, které se v lednu koná na Floridě.

„Hmm, uvidíme. Nejdřív se tam ale musím dostat," pousmál se Nečas.

Reklama