Hlavní obsah

Kandidáty na Ted Lindsay Award jsou Jamie Benn, Kane a Holtby

New York

Útočníci Jamie Benn z Dallasu, Patrick Kane z Chicaga a brankář Braden Holtby z Washingtonu kandidují na Ted Lindsay Award pro nejužitečnějšího hráče NHL podle Hráčské asociace NHLPA. Všichni mohou dosáhnout na ocenění v hlasování od samotných hokejistů premiérově. Vítěz bude vyhlášen 22. června na galavečeru v Las Vegas.

Foto: Jerome Miron, Reuters

Jamie Benn je mezi nominovanými na Ted Lindsay Award.

Článek

Šestadvacetiletý Kanaďan Benn byl druhým nejproduktivnějším hráčem soutěže s 89 body z 82 zápasů a s 41 brankami se zařadil na třetí místo mezi střelci. Loňský držitel Art Ross Trophy pro vítěze kanadského bodování pomohl Dallasu k vítězství v Západní konferenci. Na Ted Lindsay Award kandidoval už loni, ale získal ji gólman Carey Price z Montrealu.

Další Kanaďan Holtby vyrovnal s 48 vychytanými výhrami z 66 utkání rekord NHL, který vytvořil Martin Brodeur v dresu New Jersey v sezóně 2006/07. Holtby pomohl Capitals k zisku Prezidentovy trofeje pro nejlepší tým základní části. Průměr měl 2,20 gólu na utkání, úspěšnost zákroků 92,2 procenta a udržel tři nuly. V nominaci na trofej je šestadvacetiletý gólman poprvé.

Sedmadvacetiletý Američan Kane byl se 106 body z 82 utkání nejproduktivnějším hráčem a má už jistou Art Ross Trophy. Mezi kanonýry byl s 46 góly druhý. V sezóně bodoval v 26 zápasech za sebou a vytvořil tak nejdelší šňůru v klubové historii Chicaga. Ta z něj udělala amerického rekordmana. V nominaci na cenu je premiérově.

Reklama

Související témata: