Hlavní obsah

McDavid byl vyhlášen první hvězdou měsíce března v NHL

Kanadský útočník Connor McDavid z Edmontonu byl vyhlášen první hvězdou měsíce března v NHL. Suverénní lídr produktivity i tabulky střelců se dočkal tohoto ocenění už potřetí v sezoně po říjnu a únoru. V 15 březnových zápasech si McDavid připsal 29 bodů za 11 branek a 18 asistencí.

Foto: Perry Nelson, Reuters

Útočník Edmontonu Oilers Connor McDavid (vpravo) slaví se spoluhráči gól v utkání proti Los Angeles King.

Článek

Druhý nejlepším hráčem uplynulého měsíce byl zvolen jeho německý spoluhráč Leon Draisaitl a mezi trojici oceněných se dostal také americký útočník Clayton Keller z Arizony. Nejlepším nováčkem byl za březen kanadský brankář Stuart Skinner z Edmontonu.

Šestadvacetiletý McDavid pomohl v březnu Oilers k 12 výhrám, čímž tým vyrovnal klubový rekord za jeden měsíc. Kapitán Edmontonu pouze v jediném z 15 duelů nebodoval a v deseti zápasech zaznamenal dva či více bodů. V sezoně už má 146 bodů za 62 branek a 84 asistencí, což jsou jeho nová maxima.

Boston jako největší favorit na Stanley Cup? Příspěvek z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Může se těšit na třetí Art Ross Trophy pro nejproduktivnějšího hráče za sebou a celkově pátý triumf v kanadském bodování. Má na dosah i první Maurice Richard Trophy pro nejlepšího střelce, protože vede o šest branek před českým kanonýrem Davidem Pastrňákem z Bostonu. Pravděpodobně se stane i nejlepším nahrávačem a pak by se stal prvním hráčem, který ovládl všechny tyto tři statistiky, od sezony 1986/87, kdy se to podařilo Wayneovi Gretzkému.

Sedmadvacetiletý Draisaitl si v 15 zápasech uplynulého měsíce připsal 28 bodů (11+17). V produktivitě soutěže je druhý o 26 bodů za McDavidem s 50 góly a 70 asistencemi ze 75 duelů.

O tři roky mladší Keller v březnu zaznamenal v 16 utkáních 12 gólů a stejný počet přihrávek. Celkem má v sezoně na kontě z 77 zápasů 82 bodů (36+46).

Rovněž čtyřiadvacetiletý Skinner vychytal výhru v 10 z 12 utkání, měl průměr 2,83 obdržené branky na zápas, úspěšnost zákroků 90,8 procenta a jednou udržel čisté konto. V sezoně má ve 46 duelech průměr 2,88, úspěšnost 91,1.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.