Hlavní obsah

New Jersey prodloužilo smlouvu s oporou obrany, Sharks povede Quinn

Švýcarský obránce Jonas Siegenthaler bude i nadále v NHL působit v New Jersey. Devils s pětadvacetiletým hokejistou prodloužili o pět let smlouvu.

Foto: Profimedia.cz

Švýcarský obránce Jonas Siegenthaler v dresu New Jersey Devils.

Článek

Devils získali Siegenthalera loni z Washingtonu a poté s ním podepsali dvouletý kontrakt na 2,5 milionu dolarů. Nová smlouva s celkovým příjmem 17 milionů dolarů vstoupí v platnost v sezoně 2023/24.

Siegenthaler v uplynulém ročníku zaznamenal osobní maxima počtu přihrávek (13), bodů (14) i zápasů 70. Celkem dosud v NHL odehrál 175 utkání a připsal si tři branky a 24 přihrávek.

V jedenácti zápasech play off Siegenthaler, který se v New Jersey potká s českým útočníkem Ondřejem Palátem a brankářem Vítem Vaněčkem, nebodoval.

Hokejisty San Jose povede Quinn

Novým trenérem San Jose Sharks, kde působí i čeští hokejisté Tomáš Hertl a Radim Šimek, byl jmenován David Quinn. Informoval o tom web NHL.

Šestapadesátiletý Quinn nahradil Boba Boughnera, který byl nedávno odvolán poté, co San Jose potřetí za sebou nepostoupilo do play off. Před tím Sharks do vyřazovacích bojů prošli ve 14 z 15 ročníků.

Quinn dosud v NHL vedl pouze New York Rangers, kde po třech sezonách skončil loni v květnu. Na letošních olympijských hrách v Pekingu trénoval americkou reprezentaci, se kterou vypadl ve čtvrtfinále.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články