Hlavní obsah

Šustr fotil Francouzovy oslavy a opět se připravuje na nelítostný boj o NHL: Těším se na další dobrodružství

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plánoval návrat do Česka, ale ještě se zkusí porvat o místo v NHL. Hokejový obránce Andrej Šustr loni odehrál v nejslavnější zámořské soutěži celkem 38 zápasů v dresech Tampy a Anaheimu. Teď se těší na výzvu v Minnesotě. Léto tráví v Praze a rodné Plzni, kam zamířil i na oslavy Pavla Francouze se Stanley Cupem. S českým brankářem, který letos ovládl NHL s Coloradem, je totiž dobrý kamarád.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejový obránce Andrej Šustr naposledy oblékal reprezentační dres v roce 2021.

Článek

„Vyrůstali jsme spolu a seděli v jedné lavici ve škole," vzpomínal 31letý obránce, o pět měsíců mladší než Francouz. Šustr má velkou zálibu v černobílé fotografii. „Pavel mi dal příležitost mu fotit celý slavnostní den, kdy dostal k dispozici Stanley Cup. Jsem rád, že ode mě bude mít něco na památku," usmíval se dvoumetrový bek.

S Francouzem tak trávil čas už od rána. „To bylo dost komorní jen s rodinou a nejbližšími kamarády. Hodně speciální den a užil jsem si ho," pokračoval. Uspořádat výstavu zatím neplánuje. „O ničem takovém jsme neuvažovali. Ale třeba na ni dojde, publikaci bych se nebránil," připustil.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Andrej Sustr (@asustr62)

Během letní přípravy však na focení nemá tolik času jako v sezoně. „Jsem hodně rozlítaný a musím trénovat," vysvětlil. Umění pro něj představovalo relaxaci už v minulosti, fotografii ale propadl až před necelými třemi roky během angažmá v čínském Kunlunu, „Parádní koníček a příjemné odreagování. Foťák si můžu vzít kamkoliv. Stále se zdokonaluju a určitě budu pokračovat i po kariéře," prozradil.

Končit s hokejem ale zatím určitě nehodlá, stále má ty nejvyšší ambice. Druhým rokem v řadě chce zabojovat o místo v NHL. Loni se mu to povedlo napůl, v Tampě pendloval mezi hlavním týmem a farmou, poté byl vyměněn do Anaheimu. „Po Kunlunu už to vypadalo na návrat do Česka. Ale vsadil jsem na sebe a věřil jsem si, že se dokážu prosadit," vysvětlil Šustr.

V této sezoně to bude velmi podobné, podepsal totiž roční kontrakt v Minnesotě. „Porvu se o místo v sestavě, nic slíbeného nemám. Už jsem ale natolik zkušený, abych se s tím vyrovnal. Těším se na další dobrodružství," prohlásil.

Na výzvu v novém klubu, jeho třetím v nejprestižnější lize, se připravuje v Česku. „Rodinu mám v Plzni, ale trénuju převážně v Praze, kde bydlím s přítelkyní," řekl. Zpět do zámoří odletí na začátku září.

Šustr měl velké dilema, komu fandit ve finále play off NHL. Trofej přál Francouzovi, ale zároveň v Tampě strávil necelých šest sezon. „Mám tam taky hodně kamarádů, tak jsem si hlavně užíval hezký hokej. Vlastně jsem nemohl prohrát. Za Pavla mám radost," dodal.

Reklama

Související témata: