Hlavní obsah

O Forsberga se uchází také Ottawa

OTTAWA

Pokud se švédský hokejový útočník Peter Forsberg rozhodne pokračovat v kariéře v NHL, nebude mít rozhodně nouzi o nabídky. K vážným zájemcům o služby čtyřiatřicetiletého švédského centra, který je volným hráčem, přibyla Ottawa.

Foto: ČTK

Pokud se Peter Forsberg rozhodne ještě pokračovat v NHL, možná to bude v Ottawě.

Článek

Podle listu Ottawa Sun už kontaktoval generální manažer klubu Bryan Murray Forsbergova agenta. "Není sice zrovna v tuto chvíli připravený hrát kvůli zdravotním problémům, ale i tak jsme svůj zájem o něj chtěli dát najevo, přestože potrvá ještě nějaký čas, než se rozhodne, kde bude hrát a zda vůbec," řekl Murray kanadskému deníku.

Forsberg se po operaci kotníku stále zotavuje doma ve Švédsku. Murray tuší, že populárního Švéda by mohla oslovit především naděje na zisk Stanleyova poháru, kterou finalista posledního ročníku NHL má.

"Věřím, že si je vědom toho, že máme dobrý tým, který byl již ve finále a má šanci tam být znovu. Navíc (kapitán Ottawy) Daniel Alfredsson je jeho kamarád, takže pár věcí, které hrají v náš prospěch, tu jistě je," uvedl Murray.

Pokud by se Forsberg, který v minulé sezóně v 62 odehraných zápasech za Philadelphii a Nashville včetně play-off zaznamenal 59 bodů za 15 gólů a 44 přihrávek, rozhodl pro Ottawu, bude muset klub uvolnit nějaké finance pod platovým stropem. I když se neočekává, že by slavný hráč požadoval 5,7 miliónu dolarů, jež pobíral v uplynulém ročníku.

Reklama

Související témata: