Hlavní obsah

Ovečkin se odpojil od Washingtonu a míří do Moskvy. Kvůli zdravotnímu stavu otce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejistům Washingtonu bude v NHL chybět kapitán Alexandr Ovečkin. Generální manažer Capitals Brian MacLellan oznámil, že sedmatřicetiletý ruský útočník se od týmu odpojil kvůli rodinné záležitosti a zdravotnímu stavu milované osoby.

Foto: @KhbrkNews, Twitter

Ruský kanonýr Alex Ovečkin padá po zákroku švédského gólmana.

Článek

Další informace klub nezveřejnil, není proto jasné, jak dlouho bude Ovečkin mimo hru. Druhý nejlepší střelec historie NHL má rodiče a další členy rodiny v Rusku, takže pokud by cestoval do rodné země, mohl by chybět více dnů. Kvůli ruskému útoku na Ukrajinu je přerušeno veškeré přímé letecké spojení mezi Severní Amerikou a Moskvou.

Ruská agentura RIA Novosti se odkazuje na svůj zdroj, podle kterého má Ovečkinův otec Michail zdravotní problémy a ruský kanonýr má namířeno do Moskvy. Dorazit by měl ve středu odpoledne.

Washington tento týden hraje dva domácí zápasy a v sobotu ho čeká duel v rámci Stadium Series pod otevřeným nebem v Raleighu proti Carolině. Místo Ovečkina byl do týmu povolán z farmy Joe Snively.

Ovečkin je v této sezoně se 32 góly a 54 body nejlepším střelcem a nejproduktivnějším hráčem Capitals. Moskevský rodák se v tomto ročníku dostal před Gordieho Howea na druhé místo historické tabulky střelců a s 812 góly stíhá rekordmana Waynea Gretzkého (894).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.