Hlavní obsah

Schyluje se k velkému třesku. Rangers umetají cestičku pro Kanea, Karlsson prý už s trejdem nepočítá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Seznam hráčů, o které byl před uzávěrkou přestupů v NHL (3. března) největší zájem, už trochu prořídl. Dvě největší esa Patrick Kane z Chicaga a Erik Karlsson ze San Jose ale zatím stále setrvávají na pozicích a čekají, jak se situace do pátku vyvine.

Legendy Kane a Toews budou volnými hráči, kam v NHL zamíří? Příspěvek z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Kane od poloviny února hrál svůj nejlepší hokej v sezoně, jakoby chtěl případným zájemcům předvést, kolik benzínu má ještě v nádrži. Během čtyř zápasů nastřílel sedm gólů a přidal tři asistence.

V San Jose a v noci na úterý v Anaheimu ale v sestavě chyběl, což je známka toho, že už má jednou nohou nakročeno pryč, a Blackhawks nechtějí, aby výměnu na poslední chvíli překazilo zranění.

Foto: David Banks, Reuters

Hokejista Chicaga Blackhawks Tyler Johnson (vlevo) slaví gól se spoluhráčem Patrickem Kanem.

"Patrick se zatím nerozhodl," řekl Kaneův agent Pat Brisson.

Čtyřiatřicetiletý hokejový eskamotér má ve smlouvě klauzuli, že svůj odchod do jiného klubu musí schválit. Už dříve projevil zájem o Rangers, kteří ho ale zklamali, když ze St. Louis přivedli ruského křídelníka Vladimira Tarasenka. Tím však zájem newyorského klubu o Kanea nevyprchal. Naopak, Rangers mu jdou naproti.

Vyměnili Vitalije Kravcova do Vancouveru a Jakea Lechyshyna šoupli na waiver list, čímž si udělali prostor pod platovým stropem. I tak ale budou potřebovat, aby Chicago dál lepilo 50 procent Kaneovy gáže a třetí strana pak kolem 25 procent...

Podle dřívějších vyjádření trojnásobného vítěze Stanley Cupu a držitele Hart Trophy (2016) je Kane nastavený tak, že buď půjde do Rangers, nebo zůstane v Chicagu.

Zájemců o jeho služby je mnohem víc. K tomu, aby se např. z Caroliny stali HurriKanes, je však v tuto chvíli hodně daleko.

V případě Karlssona se přešlapuje na místě. Sharks už vyměnili jedno ze svých es Švýcara Timo Meiera do New Jersey a generální manažer klubu Mike Grier se teď na další přesuny moc netváří.

"Myslím, že by bylo divné, kdyby za mnou (Grier) přišel tři dny před koncem přestupního období a požádal mě, abych se vzdal klauzule o zákazu výměny," prohlásil Karlsson. "Takže se tím příliš netrápím," sdělil zdaleka nejproduktivnější bek sezony (19+58).

"Pokud ale někdo bude chtít Erika dostatečně moc, tak se říká, že kde je vůle, tam je i cesta. V tuto chvíli však předpokládám, že tu zůstane do konce sezony," naznačil možný letní přesun generální manažer San Jose.

Nejdůraznější bek v NHLVideo: Sport.cz

Někteří jeho kolegové, stejně jako sám Grier v případě Meiera, nečekali na poslední hodiny před trade deadline. Lou Lamoriello přivedl už na konci ledna do NY Islanders Bo Horvata z Vancouveru, Toronto chňaplo po Ryanu O'Reillym ze St. Louis, Boston získal washingtonské kombo Dmitrij Orlov, Garnet Hathaway.

Pořád je ale dost hráčů, o které se ještě může strhnout mela.

Přímočarý hokej je velkou předností Maxe Domiho z Chicaga, zkušenost do defenzívy nabízí švédský obránce Anaheimu John Klingberg, nebo Luke Schenn z Vancouveru. A mezi nejskloňovanějšími jmény je nadále i český brankář Arizony Karel Vejmelka.

V pátek po 21. hodině SEČ už ale žádný klub NHL nevymění ani pytel s puky.

Kubalík o gólmanech v NHL, příspěvek z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Reklama

Související témata: