Hlavní obsah

Sezónu dochytal i přes potíže. Teď českého gólmana čeká operace obou kyčlí

Hokejový brankář Michal Neuvirth z Philadelphie se po konci sezóny v NHL podrobí artroskopické operaci obou kyčlí. Zdravotní problémy ho trápily od února a omezovaly rovněž v play off, v němž Flyers prohráli 2:4 na zápasy s obhájcem Stanley Cupu Pittsburghem.

Foto: David Zalubowski, ČTK/AP

Český brankář Michal Neuvirth.

Článek

Třicetiletý Neuvirth od konce února do poloviny dubna přišel o 25 zápasů kvůli zranění v dolní části těla. Do vyřazovacích bojů proti Pittsburghu naskočil v průběhu čtvrtého zápasu, pak odehrál celé dvě utkání.

"Je to play off. Nikdo není na sto procent, hraje se i přes bolest," přiznal český gólman při setkání s novináři ve středu v hale, když si hráči Flyers vyklízeli šatny. Podle zámořských médií se bude z operace zotavovat ve Filadelfii.

V sérii s Pittsburghem pomohl Neuvirth odvrátit vyřazení v pátém duelu, když se 30 zákroky podepsal pod vítězství 4:2. V šestém duelu však inkasoval sedmkrát při prohře 5:8.

Zdravotní problémy měl v závěru sezóny i jeho brankářský kolega Brian Elliott, který rovněž podstoupí menší chirurgický zákrok.

Reklama

Související témata: