Hlavní obsah

Skvělý Sjomin vstřelil gól na břiše! Podívejte se na kousek jako z cirkusu

Raleigh

V NHL hraje už svou desátou sezónu, ta aktuální je však pro ruského hokejového útočníka Alexandra Sjomina ta nejméně povedená. Alespoň co se kanadských bodů týká. V čtyřiceti zápasech za Carolinu jich posbíral šestnáct, když vstřelil pouhé čtyři góly. Ten z nedělního zápasu proti Edmontonu ale stál za to!

Foto: James Guillory, Reuters

Hokejisté Caroliny se radují z gólu Alexandra Sjomina proti Edmontonu.

Článek

Hurikáni proti nejhoršímu týmu Západní konference soutěže ještě ve 30. minutě prohrávali 0:3 a na bodový zisk to nevypadalo. Pak je ale parádním kouskem nastartoval Sjomin. Dvojnásobného mistra světa sice těsně před zakončením podrazil útočník Olejářů Klinkhammer, Sjomin ale nepřestal hrát, přestože ležel na břiše. Branku sice neviděl, s hokejkou v jedné ruce na ni ale poslal kotouč a gólmana Bachmana překonal.

„Protihráč mě seknul do nohou a já upadl. Uviděl jsem puk a jenom jsem se ho snažil poslat na branku," nepřeceňoval svou trefu jednatřicetiletý rodák z Krasnojarsku. To kapitán Eric Staal, jenž v zápase posbíral čtyři asistence, byl nadšený. „Je těžké něco podobného popsat slovy. Byl to opravdu krásný gól, jako z cirkusu."

Carolinu tento moment nastartoval a následoval velký obrat. Do konce třetiny srovnala na 3:3, v sedmé minutě závěrečné části hry už vedla o tři góly. Nakonec triumfovala 7:4, gólem se na tom podílel český útočník Andrej Nestrašil, asistencí právě u Sjominova zásahu obránce Michal Jordán.

Reklama

Související témata: