Hlavní obsah

Šustr se stěhuje v NHL potřetí do Anaheimu

Obránce Andrej Šustr se stal potřetí v kariéře v NHL hráčem Anaheimu. Dvaatřicetiletý český hokejista se vrací do týmu Ducks po roce, v sezoně patřil Minnesotě. Vedení Wild uvolnilo do kalifornského klubu také práva na Nikitu Nestěrenka a výběr ve čtvrtém kole draftu v roce 2025 výměnou za beka Johna Klingberga.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Andrej Šustr během tréninku hokejové reprezentace.

Článek

Šustr podepsal s Minnesotou loni v létě dvoucestnou smlouvu jako nechráněný volný hráč a celou sezonu strávil na farmě v Iowě. V rezervním týmu zaznamenal 12 bodů (2+10) v 39 utkáních. V NHL nastupoval dosud jen za Tampu Bay a Anaheim, za které odehrál 361 utkání s bilancí 11 gólů a 58 přihrávek. V play off absolvoval 46 zápasů (2+3).

Do Anaheimu jde už potřetí. Když po pěti letech v Tampě Bay měnil poprvé dres, dohodl se s Ducks v létě 2018 na roční jednocestné smlouvě. Nastoupil tehdy ale jen v pěti zápasech, než jej klub umístil na seznam volných hráčů. Nikdo si Šustra nevzal, zbytek sezony odehrál v AHL a poté odešel do KHL.

Po dvou letech v Kunlunu dostal další šanci v Tampě Bay, ale ročník dohrál v Anaheimu, kam se vrací znovu po necelém roce.

Klingberg patřil k nejžádanějším hráčům na trhu. Až na tuto sezonu spojil třicetiletý bek celou kariéru s Dallasem a v NHL odehrál 602 zápasů, ve kterých nasbíral 398 bodů (79+319). Produktivní byl i v play off, kde vstřelil sedm branek a přihrál na 28 gólů v 59 utkáních.

Minnesota byla v poslední den přestupů aktivní. Z Detroitu získala útočníka Oskara Sundqvista, naopak Jordana Greenwaye pustila do Buffala. V obou případech se měnilo za výběr v draftu.

Reklama

Související témata: