Hlavní obsah

Těšíme se do Prahy. Jak by pomohlo Ukrajině, kdyby se zrušily zápasy? zní z Nashvillu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„Úžasné město. Moje nejoblíbenější v Evropě. Užijeme si tam spoustu zábavy,“ básní o české metropoli kanadský hokejista Nashvillu Matt Duchene, mistr světa z Prahy 2015, tehdy i častý návštěvník baru Kozička. V O2 areně se mají 7. a 8. října uskutečnit zahajovací zápasy sezony NHL mezi Predators a San Jose. Zda ale skutečně proběhnou, v tuto chvíli až tak jasné není.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kanadský útočník Matt Duchene z Nashvillu střílí gól proti Lotyšsku v utkání MS v Praze. Ilustrační foto.

Článek

Tým z Tennessee zahájil v pátek tréninkový kemp a v závěru příštího týdne má v plánu přesunout se do Evropy. Zde ho čeká nejprve přípravný duel v Bernu, odkud by se měl přemístit do Česka, aby se předvedl fanouškům v rámci Global Series NHL.

České ministerstvo zahraničí však v minulých dnech sdělilo Nashvillu i San Jose, že Rusové z jejich mužstev (kvůli agresi na Ukrajině) nebudou v Praze vítáni.

U Sharks to vyvolalo prudkou reakci nového generálního manažera Mikea Griera, který dal stanovisko klubu jasně najevo sdělením: „Buď pojedeme všichni, nebo nikdo."

V San Jose jsou na soupisce ruští útočníci Alexandr Barabanov a Jevgenij Svečnikov. V sestavě Predators by se měl objevit jejich krajan Jakov Trenin a do týmu se může dostat i nadějný Jegor Afanasjev.

Teď je na NHL, aby urychleně našla řešení choulostivé situace. V opačném případě by evropští fanoušci zámořských týmů patrně ostrouhali.

„Jak by pomohlo Ukrajině, kdyby se zrušily zápasy?" píše se v komentáři deníku The Tennessean. „Nebylo by lepším řešením věnovat výtěžek z těchto utkání na pomoc Ukrajině?"

V současné době natáčí v zákulisí Predators štáb NHL, aby představil mužstvo během jeho evropského tripu a zápasů v Praze. Nyní však hrozí, že dokumentárnímu úsilí filmařů bude chybět pointa.

Predators ke kontroverzi nezaujali tak rázné stanovisko jako Grier a v pátek vydali prohlášení, v němž se píše: „NHL nadále vyhodnocuje situaci a podle našich informací nebylo učiněno žádné konečné rozhodnutí."

Trenér John Hynes pak sdělil, že Predators stále plánují cestu do Evropy včetně pražské zastávky.

„Těšíme se, že pojedeme. V tuto chvíli je to v rukou ligy. Dokud se s tím něco nestane, budeme se prostě dál připravovat na cestu," řekl kouč Nashvillu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články