Hlavní obsah

Útočník Frk z Ontaria byl vyhlášen nejlepším hráčem týdne v AHL

Springfield

Český hokejový útočník Martin Frk z Ontaria byl vyhlášen nejlepším hráčem uplynulého týdne v nižší zámořské lize AHL. Osmadvacetiletý odchovanec Karlových Varů si za toto období na farmě Los Angeles připsal ve třech duelech deset bodů za čtyři branky a šest asistencí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Frk při tréninku hokejové reprezentace v Praze.

Článek

Frk se nejdříve ve středu podílel na vítězství v Hendersonu 5:2 dvěma góly a dvěma asistencemi, stejnou bilanci pak měl i v sobotu při výhře v Bakersfieldu 6:3. V neděli Reign zdolali doma Colorado Eagles 4:3 a Frk zaznamenal dvě přihrávky.

Celkově má Frk na kontě v sezoně z deseti utkání 16 bodů za osm branek a stejný počet asistencí. Vládne tak produktivitě před obráncem Scottem Perunovichem ze Springfieldu, který si připsal v devíti duelech také 16 bodů za dva góly a 14 asistencí. Tabulku střelců vede Frk o gól před Slovákem Adamem Ružičkou ze Stocktonu, Kieferem Sherwoodem z celku Colorado Eagles a Laurentem Dauphinem z Lavalu.

Frk má ještě na tuto sezonu platnou dvouletou jednocestnou smlouvu dohromady na 1,45 milionu dolarů, která mu zaručuje v AHL stejný příjem jako v NHL. Za minulé dvě sezony za Los Angeles odehrál 18 utkání a připsal si šest branek a dvě asistence.

V NHL sehrál Frk i za Carolinu a Detroit 118 duelů a nasbíral 39 bodů za 18 gólů a 21 přihrávek. V AHL i za Grand Rapids, s kterým získal v roce 2017 Calder Cup, zaznamenal v 288 zápasech základní části 196 bodů (105+91) a v play off ve 30 startech dalších 25 (8+17).

Reklama