Hlavní obsah

V Bostonu nepočítají s tím, že by se Krejčí v příští sezoně vrátil

Vedení hokejistů Bostonu předpokládá, že český útočník David Krejčí ani dosavadní kapitán Patrice Bergeron dres Bruins v příští sezoně oblékat nebudou. Před draftem NHL to řekl novinářům prezident klubu Cam Neely. Zároveň dodal, že v klubu doufají, že se jeden nebo oba vrátí, a že Bruins v tom případě najdou způsob, jak jejich smlouvy vměstnat pod platový strop.

Foto: Jan Handrejch, Právo

David Krejčí z týmu Boston Bruins v zápase NHL.

Článek

Krejčí na začátku května po překvapivě brzkém vyřazení Bostonu z bojů o Stanley Cup uvedl, že si musí budoucnost v klidu promyslet. Sedmatřicetiletý centr prožil povedený návrat do NHL po sezoně strávené v extraligové Olomouci. Bruins opanovali základní část, v níž nasbírali rekordních 65 výher a 135 bodů z 82 utkání. V prvním kole play off vypadli s pozdějším finalistou Floridou.

Před návratem do Olomouce hájil Krejčí barvy Bostonu od sezony 2006/07. V roce 2011 s ním slavil Stanley Cup a v letech 2013 a 2019 zůstal těsně pod vrcholem.

V základní části uplynulé sezony byl pátým nejproduktivnějším hráčem týmu díky 56 bodům ze 70 utkání za 16 branek a 40 asistencí. V play off přidal gól a tři přihrávky a v historické tabulce produktivity českých hokejistů ve Stanley Cupu se posunul se 128 body na druhé místo před Patrika Eliáše (125). Před ním je pouze Jaromír Jágr (201).

Reklama