Hlavní obsah

Vdovu po hokejovém trenéru Burnsovi v noci po pohřbu okradli

MONTREAL

Vdovu po nedávno zesnulém hokejovém trenérovi Patu Burnsovi okradli. V noci po manželově pohřbu jí zloději sebrali několik cenností včetně sbírky 30 dresů podepsaných hvězdami všech klubů NHL.

Foto: Ray Stubblebine, Reuters

Pat Burns na snímku z roku 2002.

Článek

Věci ukradli zloději z auta, které bylo zaparkované nedaleko kostela, kde se v pondělí konalo poslední rozloučení s Burnsem. Podle policie šli najisto.

"Chybějí dva kufry s oblečením, které patřilo oběma manželům. Vzali pánské hodinky Movado, několik fotografií, platební karty a ipad a také manželčiny šperky," citoval server cbc.ca mluvčí montrealské policie Anie Lemieuxovou. Pozůstalí i policie vyzvali zloděje, aby ukradené věci vrátili. Pokud tak učiní, nic se jim nestane.

Skolila ho rakovina

Burns zemřel v osmapadesáti letech 20. listopadu po dlouhém boji s rakovinou. Bývalý policista v NHL trénoval Montreal, Toronto, Boston a New Jersey, které v roce 2003 dovedl k zisku Stanley Cupu. V letech 1989, 1993 a 1998 získal Jack Adams Award pro nejlepšího trenéra NHL.

Pondělního pohřbu se zúčastnil mimo jiné kompletní tým New Jersey včetně českého útočníka Patrika Eliáše. Nechyběl ani komisionář NHL Gary Bettman a bývalé hvězdy Ray Bourque, Patrick Roy, Tie Domi a Luc Robitaille.

Reklama

Související témata: