Hlavní obsah

VIDEO: Rozsíval se rozjel a stav série je vyrovnaný. Maturita nás čeká až teď, říká

Boston

Třiadvacet minut na ledě, k tomu dvě asistence a v hodnocení plus minus kladné plusové body. Víc než obránce Michal Rozsíval jich ve středu ve hvězdné sestavě Chicaga nikdo nenasbíral. „Jenom těch gólů nemuselo padnout tolik, hlavně do naší branky. Ale chápu, že pro diváky je to skvělé,“ usmíval se čtyřiatřicetiletý zadák, z něhož se nenápadně vyklubala mocná zbraň Jestřábů.

Obránce Rozsíval ke 4. zápasu finále Stanley CupuVideo: Marek Burkert, Sport.cz

 
Článek

Popsal byste trochu váš zápasový plán?

Naše taktika byla hodně střílet a vytvořit tlak před brankou Tuukky Raska. O tom jsme hodně mluvili a fungovalo to. Bavili jsme se o tom s útočníky, chtěli jsme, aby věděli, že budeme střílet, a šli do branky.

I vy sám jste si říkal, že byste měl víc střílet?

Před každým zápasem si to říkáme, že musíme pálit z různých úhlů. To je taková standardní věc. Střílet na branku, je tam spousta lidí, může se to odrazit od hokejky...

Dá se říct, že jste se rozhodli udávat tentokrát tempo a nebrat ohledy na Boston?

Prostě jsme hráli, jak jsme chtěli. Rychle, drželi jsme puk v pohybu a tvořili hru. To všechno samozřejmě jde. Ale když chcete porazit Boston, tak musíte pořádně kmitat nohama. Pak se otevře řada možností, pokud útočníci dobře forčekují.

<param name="movie" value="http://nhl.cdn.neulion.net/u/videocenter-v1/embed.swf"/><param name="quality" value="high"/><param name="allowFullScreen" value="true"/><param name="allowScriptAccess" value="always"/><param name="flashVars" value="hlg=20122013,3,414&amp;server=http://video.nhl.com/videocenter/&amp;pageurl=http://video.nhl.com/videocenter/&amp;nlwa=http://app2.neulion.com/videocenter/nhl/"/><embed allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always" flashvars="hlg=20122013,3,414&amp;server=http://video.nhl.com/videocenter/&amp;pageurl=http://video.nhl.com/videocenter/&amp;nlwa=http://app2.neulion.com/videocenter/nhl/" height="265" src="http://nhl.cdn.neulion.net/u/videocenter-v1/embed.swf" type="application/x-shockwave-flash" width="430"/>

Výsledek 6:5 v prodloužení se vám jako bekovi asi moc nezamlouvá, nebo ano?

Určitě to je super pro fanoušky... Média nám tady prorokovala sérii s nízkým počtem branek a tentokrát jim to nevyšlo. Ale to je hokej, každý zápas je jiný. Nikdy nevíte, jak se to vyvine, a to je na sportu to krásné.

Nezdálo se, že by tentokrát oba gólmani zažili nějak výjimečné večery, souhlasíte?

Crawford nám v play off už pár zápasů vyhrál. Tentokrát to bylo o tom hlavně přestřílet soupeře.

Čekal jste takovou palbu?

Asi nikdo to nečekal, ale takové zápasy se dějí.

Rozhoduje sportovci tolik vzývané ‚štěstíčko'?

Občas, ale my si věřili. Rozhodují detaily, dorážky. Třeba ten vítězný gól... Nějak se to zamotalo na modré. Náhodou tam vjel Seabrook, uvolnil se, vystřelil, a dal gól. Možná Boston udělal malinkou chybičku a my toho využili... To jsou právě ty detaily.

<param name="movie" value="http://nhl.cdn.neulion.net/u/videocenter-v1/embed.swf"/><param name="quality" value="high"/><param name="allowFullScreen" value="true"/><param name="allowScriptAccess" value="always"/><param name="flashVars" value="catid=35&amp;id=259933&amp;server=http://video.nhl.com/videocenter/&amp;pageurl=http://video.nhl.com/videocenter/&amp;nlwa=http://app2.neulion.com/videocenter/nhl/"/><embed allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always" flashvars="catid=35&amp;id=259933&amp;server=http://video.nhl.com/videocenter/&amp;pageurl=http://video.nhl.com/videocenter/&amp;nlwa=http://app2.neulion.com/videocenter/nhl/" height="265" src="http://nhl.cdn.neulion.net/u/videocenter-v1/embed.swf" type="application/x-shockwave-flash" width="430"/>

Jak se cítíte v zápasech, kde padá tolik gólů?

Užívám si zápasy, kdy góly dáváme, ne když je dostáváme. (směje se) Určitě je ale ten pocit ze zápasu lepší, když branky padají. Navíc nám, když jsme dávali góly první.

Mohl to být zlomový zápas?

To si nemyslím, jsme zpátky na 0:0. Začíná se od začátku. Budeme hrát doma a myslím, že až ten další zápas bude zlomový. To bude ta maturita, jak o ní mluvil Jarda Jágr." (směje se).

Reklama

Související témata:

Pavouk - Play off 2013

  • Osmifinále

  • Pittsburgh - logo Pittsburgh NY Islanders - logo NY Islanders
    4 : 2
  • Montreal - logo Montreal Ottawa - logo Ottawa
    1 : 4
  • Washington - logo Washington NY Rangers - logo NY Rangers
    3 : 4
  • Boston - logo Boston Toronto - logo Toronto
    4 : 3
  • Chicago - logo Chicago Minnesota - logo Minnesota
    4 : 1
  • Anaheim - logo Anaheim Detroit - logo Detroit
    3 : 4
  • Vancouver - logo Vancouver San Jose - logo San Jose
    0 : 4
  • St. Louis - logo St. Louis Los Angeles - logo Los Angeles
    2 : 4
  • Čtvrtfinále

  • Pittsburgh - logo Pittsburgh Ottawa - logo Ottawa
    4 : 1
  • NY Rangers - logo NY Rangers Boston - logo Boston
    1 : 4
  • Chicago - logo Chicago Detroit - logo Detroit
    4 : 3
  • San Jose - logo San Jose Los Angeles - logo Los Angeles
    3 : 4
  • Semifinále

  • Pittsburgh - logo Pittsburgh Boston - logo Boston
    0 : 4
  • Chicago - logo Chicago Los Angeles - logo Los Angeles
    4 : 1
  • Finále

  • Chicago - logo Chicago Boston - logo Boston
    4 : 2