Hlavní obsah

VIDEO: Špatná zpráva pro Hadamczika. Červenka má zraněné koleno a na MS zřejmě nepojede

Chicago

Po zraněném Jiřím Hudlerovi budou hokejisté Calgary postrádat i Romana Červenku. Ten v pátečním utkání zámořské ligy proti Chicagu absolvoval jen dvě střídání a pak se už na ledě neobjevil. Ze hry ho vyřadilo zraněné koleno a podle všeho se neobjeví ani na nadcházejícím mistrovství světa. Kouč Alois Hadamczik s ním přitom počítal.

Roman Červenka při rozhovoru pro Sport.cz.Video: Marian Hajda, Sport.cz

 
Článek

"Na šampionát bych hrozně rád jel, už jenom kvůli té atmosféře. Ale musím počkat na výsledky zdravotních testů a pak se trenérovi Hadamczikovi ozvu," řekl v rozhovoru pro Sport.cz Červenka.

"O Červenkovi jsem se dozvěděl až po našem utkání se Švédy, budu s ním ještě dneska mluvit," prohlásil Hadamczik po sobotním utkání, které jeho svěřenci prohráli 0:1.

Své půlroční působení v NHL hodnotí kladně. Pochvaluje si hlavně styl, kterým oproti Evropě zámořští hokejisté hrají. "Vše je daleko rychlejší, musel jsem se přizpůsobit, ale baví mě to," dodal český útočník.

Zdravotní stav Hudlera není znám, ještě ve čtvrtek ale proti St. Louis hrál. Bývalý útočník Detroitu je s 27 body za 10 gólů a 17 asistencí čtvrtým nejproduktivnějším hráčem Flames a v Hadamczikově týmu by také citelně chyběl. Červenka, kterému po sezóně skončí roční smlouva, nastřílel devět gólů a připsal si osm přihrávek.

Osmadvacetiletý Červenka přestoupil do Calgary loni z ruského Omsku, kde se mu dařilo. V sezóně 2010/11 se dokonce stal nejlepším střelcem a třetím nejproduktivnějším hráčem Kontinentální ligy.

Reklama

Související témata: