Hlavní obsah

VIDEO: Vypadni odsud! Bitkař z NHL strčil do sudího, až upadl

NEW YORK

Takové momenty v zámoří příliš často nezažijete. Vlastně téměř nikdy, strčit do rozhodčího často znamená vysoký trest. Sudí je za oceánem nedotknutelným pánem. To si ovšem nemyslí hokejový bitkař Colton Orr, jenž při jedné z rvaček rozhodčího odstrčil tak, že upadl na led.

Foto: Mike Blake, Reuters

Colton Orr z Toronta (vpravo) v bitce s George Parrosem z Anaheimu

Článek

Ranař z Toronta Orr se pustil do pěstního vyřizování účtů s anaheimským Georgem Parrosem hned na začátku zápasu. Rozhodčí, jak je v NHL zvykem, nějakou chvíli popojížděli okolo rozčertěných bitkařů a čekali, až některý z nich upadne. Až pak podle nepsaných zámořských pravidel tamní sudí zakročují.

Jeden z čárových se ovšem dostal blízko epicentru souboje a okamžitě přišel trest. Orr usoudil, že je sudí příliš blízko a tak ho odstrčil. Jako by mu naznačoval, že se do souboje ještě nemá co plést, že účty nejsou vyřízeny. Sudí dokonce upadl na led, okamžitě však vstal a pokračoval v zápase.

Orr za svůj prohřešek schytal pouze desetiminutový osobní trest, ten si přičetl k pětiminutovému trestu za rvačku. Další trest už mu nejspíše nehrozí, přestože pravidla NHL hovoří o tom, že za použití fyzické síly proti rozhodčímu se uděluje distanc na deset zápasů.

Reklama