Hlavní obsah

Od těžkého direktu k hattricku, Faško-Rudáš zničil Litvínov. Výjimečný pocit, jásal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

O co hůř minulý víkend zakončil, o to lépe ten následující útočník Liberce Martin Faško-Rudáš načal. Ještě před pěti dny se liberecký kouč Filip Pešán obával toho, aby neměl otřes mozku, teď slovenský reprezentant sestřelil Litvínov hattrickem. Bílí Tygři porazili Litvínov 5:2.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Martin Faško-Rudáš z Liberce a jeho hattrick LitvínovuVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Před zápasem se v Liberci rozdávali v rámci marketingové kampaně klobouky, v závěru utkání jich mnoho přistálo na ledové ploše. Faško-Rudáš totiž v oslabení vstřelil do prázdné branky po nezištné nahrávce parťáka Rychlovského svůj třetí gól.

„Kubovi jsem už poděkoval několikrát, když nebudu počítat juniorské ligy, jde o můj první hattrick v kariéře,“ usmíval se 23letý křídelník, který si schoval sváteční puk, jenž si doma plánuje vystavit.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Liberec–Litvínov 5:2 (60. Faško-Rudáš)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Poprvé se trefil v polovině první třetiny, kdy využil přesilovou hru, ve kterých se v posledním zápase s Třincem se svými spoluhráči hodně trápil. „Filiny (Filippi) to s Vlašákem (Vlach) sehráli úplně super rychle, vše bylo v podstatě z první. Oproti minulému zápasu jsme to zrychlili. Když v tomhle budeme pokračovat, bude to dobré. Jsme rádi, že jsme porazili druhý tým v tabulce, myslím, že nás to nakopne,“ pochvaloval si hrdina utkání, jenž ve 38. minutě zvýšil na 3:1.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Liberec–Litvínov 1:0 (11. Faško-Rudáš)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Domácí předčili Vervu na buly. Na vhazování vyhráli v poměru 43:15. „Rozhodly standardní situace, inkasovali jsme po vhazování druhý i čtvrtý gól,“ mrzelo litvínovského kouče Karla Mlejnka.

Expert na buly v celé extralize Tomáš Filippi dosáhl na úspěšnost 78 %. „Filiny je na buly nejlepší v lize a je to samozřejmě velká výhoda, když začínáme střídání na puku,“ liboval si Faško-Rudáš, který v poslední třetině mohl větřit premiérový hattrick.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Liberec–Litvínov 3:1 (38. Faško-Rudáš)Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Ale v podstatě jsem na něj vůbec nemyslel. Snažil jsem se odvést svou práci. Chtěli jsme hlavně vyhrát, což se podařilo,“ konstatoval. Šestnáct vteřin před koncem se však přece jen dočkal. „Je to výjimečný pocit. Zatím jsem neměl moc času si ho užít, ale v rámci možností si ho ještě užiju, byť ne nějak dlouho, protože v neděli hrajeme a pak je reprezentační pauza,“ řekl Faško-Rudáš, jehož čeká s národním týmem Německý pohár.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: Bílí Tygři Liberec vs. HC Verva Litvínov 5:2Video: Tipsport Extraliga / BPA

Přitom ještě před pěti dny jako křídlo první liberecké formace nedohrál utkání s Hradcem Králové. „Dostal po zákroku mimo kotouč těžký direkt,“ zlobil se Filip Pešán a bál se otřesu mozku. „Víceméně šlo o prevenci. Trochu nás teď trápí marodka, tak abych nedostal znovu nějaký další úder do hlavy a nestalo se ještě něco horšího. Proto jsem zápas raději nedohrál, ale už v úterý proti Třinci jsem byl úplně v pořádku,“ vysvětlil Faško-Rudáš a svá slova podtrhl s Litvínovem hattrickem.

Reklama

Související témata:
Martin Faško-Rudáš