Hlavní obsah

Čeští hokejisté na Světovém poháru? To dopadne škaredě, věští kanadský list

Toronto

Nepříliš velké šance na vítězství, ale ani na dobré umístění na zářijovém Světovém poháru v Torontu dává svěřencům trenéra Josefa Jandače kanadský prestižní on-line list The Hockey News. Redaktor Ken Campbell pochopitelně favorizuje domácí Javorové listy, český hokejový tým ale odsunul až na poslední osmou příčku!

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Čeští hokejisté se v září představí na SP v Torontu. Jak dopadnou?

Článek

Nepříznivá prognóza přichází jen několik dní poté, co čeští trenéři uzavřeli nominaci na Světový pohár. Ta je sice bez Jaromíra Jágra, který se kvůli velké únavě a vytížení omluvil, nechybí v ní ale celá řada hokejistů světového formátu. Na nich v září bude, aby spekulace kanadského žurnalisty postavili na hlavu.

Češi podle The Hockey News skončí úplně na chvostu. Prestižní akci údajně vyhraje Kanada před Švédskem a Finskem. Zajímavostí je také až páté místo sborné nebo šestá pozice Spojených států amerických.

Co se týká českého výběru, je kritizován hlavně v defenzivě. „Když beci dostanou puk ve vlastním obranném pásmu, nemohou čeští útočníci rychle vyrazit vpřed, protože mezi obránci není nikdo, kdo by puk rozehrál s alespoň špetkou rychlosti," uvádí ve své analýze The Hockey News. „Tohle by mohlo dopadnout opravdu škaredě," dodává Campbell.

Jandačovi svěřenci údajně nemají ani dostatek velkých osobností. „Jen málo hráčů ve výběru dokázalo převzít pochodeň po velkých českých hokejistech z minulosti. Jejich (český) tým není na tomto turnaji žádným vážným protivníkem," padají poměrně drsné předsudky. Autor článku našel v podstatě jen dvě pozitiva - nadějné mladé gólmany Mrázka s Neuvirthem a několik útočníků, kteří mohou v mužstvu zastat jakoukoliv roli.

Kanada je nejlepší

Kanadský list, který má svou základnu právě v kolébce hokeje v Torontu, favorizuje vlastní výběr. „Protože Kanada," vysvětluje Campbell a dodává: „Na každém turnaji sahá po vítězství. Není to samozřejmé, ale Kanada je doma a papírově má velmi silný výběr."

Javorové listy by měly vynikat v palebné síle a zkušenosti, podle The Hockey News neexistují žádné viditelné nedostatky na jakékoliv pozici a střídačce stojí nejlepší hokejový trenér a kanadský čtvrtý útok by hrál první lajnu v jakémkoliv jiném národním týmu...

Jak dopadnou čeští hokejisté na Světovém poháru?
Nepostoupí ze skupiny
39,1 %
Postoupí ze skupiny do semifinále
34,7 %
Probojují se do finále, ale na vítězství nedosáhnou
3,6 %
Světový pohár vyhrají
22,6 %
Celkem hlasovalo 34781 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  1 : 2 Česko - Švýcarsko 1 : 2 dohráno
20240505T16 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.