Hlavní obsah

Hokejovou dvacítku prověří před MS poslední turnaj čtyř

Na turnajovou generálku před mistrovstvím světa, které se koná v Kanadě tradičně na přelomu roku, vyrazila česká hokejová dvacítka do švédské Uppsaly. Svěřence trenérů Marka Sýkory a Zdeňka Motáka od pátku do neděle prověří postupně domácí Švédsko, Finsko a Rusko. Loni se ve stejném období hrál turnaj ve finském Närpiö a výběr českých mladíků na něm nezískal ani bod.

Článek

Pro české juniory jde o poslední turnajovou prověrku. Před světovým šampionátem, na němž se budou snažit vylepšit pátou příčku z minulého MS v domácím prostředí, je poté čekají už jen dva přípravné zápasy 21. a 23. prosince v Kanadě proti Slovensku a Švédsku.

Na dosud odehraných přípravných turnajích čtyř zemí v této sezoně si čeští mladíci vedli úspěšně. V Berlíně na začátku srpna obsadili v konkurenci Švýcarska, Slovenska a domácího Německa druhé místo, na konci téhož měsíce pak vyhráli turnaj v Brně před Ruskem, Švédskem a Finskem.

Do nominace na soustředění před turnajem se vešlo 25 hokejistů z domácích soutěží, tři hráči z pole se však v Uppsale nepředstaví. Tým pro světový šampionát pak posílí ještě hráči působící v zámoří.

Nominace českého týmu:
Brankáři:
Dominik Furch (Slavia Praha), Tomáš Vošvrda (Vítkovice),
Obránci:
Radko Gudas, Robin Malý (oba Beroun), Jakub Kania (Třinec), Jiří Jebavý (Slavia Praha), Martin Havran (Třebíč), Tomáš Voráček (Vítkovice), Matěj Stříteský (Most), Michal Kempný (Kometa Brno), Radim Ostrčil (Olomouc),
Útočníci:
Ondřej Roman, Jan Káňa, Petr Strapáč, Roman Szturc, Ondřej Šedivý (všichni Vítkovice), Adam Kotrba, Marek Loskot (oba Mladá Boleslav), Vladimír Růžička (Slavia Praha), Tomáš Kubalík (Plzeň), Jan Eberle (Kladno), Lukáš Radil (Pardubice), Roman Vlach (Zlín), Robin Hanzl (Ústí nad Labem), Robert Říčka (Havířov).

Reklama