Hlavní obsah

Hvězdně obsazené pražské derby! Poborský, Horváth či Hlinka jdou na Šmicera, Šilhavého a Vlasáka

Praha

Čtvrtého listopadu bude domácí sportovní scéna žít fotbalovým šlágrem mezi Spartou a Slavií, pražské derby však budou moct fanoušci zhlédnout i o šest dní později. V Edenu totiž dojde na hokejový rozlučkový zápas s názvem Poslední derby Pavla Kolaříka, který za červenobílé odehrál rovných dvacet sezón a získal s nimi i dva mistrovské tituly. Brusle na akci nazují nejen hokejisté Slavie resp. Sparty, ale i fotbalové ikony těchto pražských klubů.

Foto: Petr Horník, Právo

Hokejového derby Slavie se Spartou se v dresu sešívaných zúčastní i Vladimír Šmicer (vlevo) a Pavel Kuka - ilustrační foto.

Článek

A fanoušci se můžou těšit na opravdu zajímavá jména. S hokejkou se budou po ledě prohánět Jaroslav Bednář, Tomáš Vlasák, Viktor Ujčík nebo Jaroslav Hlinka, z fotbalistů pak svou účast přislíbili třeba Pavel Kuka, Vladimír Šmicer, Karel Poborský, Pavel Horváth, Horst Siegl či současný trenér české fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý.

„Na derby jsem se ve své kariéře vždycky těšil a teď se ho obzvlášť nemůžu dočkat, protože jsem ho už dlouho nehrál. Snad dorazí hodně lidí a zavzpomínají na dobu, kdy Sparta se Slavií hrály v extralize na nejvyšších příčkách," přeje si šestačtyřicetiletý Kolařík, který kariéru ukončil po minulé sezóně a nyní ve Slavii působí jako asistent trenéra u juniorů.

Dosud potvrzení aktéři rozlučky Pavla Kolaříka:
Slavia Praha
Pavel Kolařík
Jaroslav Bednář
Jiří Doležal
Jiří Drtina
Petr Jelínek
Petr Kadlec
Tomáš Kucharčík
Roman Málek
Jan Novák
František Pomahač
Michal Sup
Marek Tomica
Viktor Ujčík
Tomáš Vlasák
Pavel Kuka
Luboš Kubík
Jaroslav Šilhavý
Vladimír Šmicer
Jaroslav Černý
*Roman Červenka
Trenéři:
Ladislav Slížek
Richard Farda
Tomáš Herstus
Sparta Praha
František Ptáček
Pavel Šrek
Petr Přikryl
Jaroslav Nedvěd
Jaroslav Hlinka
Jiří Zelenka
Jiří Novotný
Karel Poborský
Tomáš Jun
Pavel Horváth
Horst Siegl
*Červenka dorazí, pokud nebude v nominaci reprezentace na turnaj Karjala, který bude v té době probíhat.

Se získáváním fotbalových internacionálů pro prestižní duel pomáhal Pavel Kuka, zakladatel a předseda charitativního sdružení Czech Team 96, jehož hlavní představitelé jsou bývalí fotbaloví reprezentanti, vicemistři Evropy z roku 1996.

Na rozdíl od Slavie, jejíž sestava je už takřka kompletní, ta sparťanská se bude ještě rozšiřovat. „Musíme hlavně zapracovat na omlazení soupisky, abychom byli silnější a Slavii mohli konkurovat. Její sestava je totiž opravdu našlapaná," přiznává někdejší vynikající útočník Jiří Zelenka, jenž se Spartou vyhrál jeden československý a tři české tituly.

Zatímco on se bude na ledě tradičně prohánět v útoku, bývalý kanonýr fotbalové Slavie Kuka se postaví do branky. „Jako kluk jsem si vždycky přál, že budu dělat hokejového brankáře a nastoupím i v derby. Teď se mi to konečně splní. Strašně se těším, i když to z mé strany asi bude velká ostuda," usmívá se Kuka a už přemýšlí, jak bude čelit sparťanským útokům.

Kuka vymýšlí cenu pro sparťany

„Musím si rozšířit betony a lapačku, aby mi to do ní padalo. Musím vymyslet nějakou pěknou cenu pro toho hráče soupeře, který mi puk do lapačky trefí. Ideálně odněkud zpoza modré," chechtá se Kuka.

„Uvidíme, s jakou cenou Pavel přijde. Když bude dobrá, snad mu tu lapačku trefím," nebrání se sázce Zelenka.

Kuka slibuje, že obě strany berou derby velmi prestižně. Rozhodně prý nebudou hrát na remízu, kterou občas benefiční utkání končí. „O domluvenou remízu v derby nikdo nestojí. Nebude to pouťák, chceme Spartu porazit. O tom svědčí i naše nominace, Sparta se ještě bude muset pochlapit," hecuje tábor soupeře.

Utkání se odehraje v sobotu 10. listopadu od 18:30 v Edenu. Jako hlavní sudí jej bude řídit někdejší slávistický hokejista Tomáš Micka, který dnes působí jako rozhodčí a řídí i zápasy tuzemské druhé nejvyšší soutěže. Vstupenka na stání stojí 100 korun, ta na sezení je o padesát korun dražší. Pořídit si je můžete zde.

Výtěžek z utkání poputuje na Nadační fond HC Slavia Praha, který podporuje mladé hokejisty klubu, kteří pocházejí ze sociálně slabších rodin.

Reklama

Související témata: