Hlavní obsah

Nemůžu končit, říká matador na lavičce nároďáku. Prohru s Finy má stále v hlavě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ještě jedna sezona. A k tomu opce i na tu následující. V jednasedmdesáti v roli trenéra nekončí. Craig Ramsay dál povede slovenskou hokejovou reprezentaci. Kromě vedení svazu si zjevně získal i fanoušky u našich sousedů. V diskusích na sítích se vyjadřují, ať vydrží klidně až do osmdesáti. Nebo do medaile z MS.

Craig Ramsay na slovenské střídačce.

Článek

Pro svazovou stránku hockeyslovakia.sk Ramsay přiznal, že rozhodování bylo složité, ale zároveň jednoznačné. „Znám se a věděl jsem, že když za mnou Miro (prezident svazu Šatan) přijde ohledně další spolupráce, nedokážu říct ne. Jednoduše jsem řekl ano. Moji blízcí nebyli překvapeni, věděli, že to nedokážu odmítnout. Ani jsem nemohl, nedosáhl jsem bodu, ve kterém bych svou misi ve slovenském hokeji mohl ukončit. Chci pokračovat v tom, co jsme začali," uvedl.

Zkušený Kanaďan je trenérem slovenské reprezentace od roku 2017. Letos přivedl tým k bronzu na ZOH v Pekingu a na MS 2022 do čtvrtfinále.

Odloučení od manželky a dětí bylo podle jeho slov problémem minulých měsíců, ale vyhlídky na další hokejové měsíce jej nemohly nechat v klidu. Stejně jako vzpomínky na hořkou porážku. „Čtvrtfinálový zápas s Finskem na nedávném mistrovství světa mám stále v hlavě. Jsem přesvědčen, že jsme ho mohli vyhrát. Udělali jsme pár drobných chyb," připomínal Ramsay.

Podle Šatana se spolupráce s ním v posledních letech ukázala jako smysluplná a úspěšná. „Má nejen respekt hráčů, ale také našich fanoušků a veřejnosti. Nebylo nad čím přemýšlet. Velmi se těším, že bude pokračovat u našeho národního týmu," uvedl Šatan.

Také média u sousedů berou Kanaďanovo setrvání jako velkou výhru. "Skvělá zpráva pro Slováky," nadepsal informaci o prodloužení smlouvy web pravda.sk.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  5 : 1 Česko - Rakousko 5 : 1 dohráno
20240418T17 : 10:00+0200
Česko vs. Rakousko
Česko vs. Rakousko
Česko
Rakousko