Hlavní obsah

Bída nevadí. Pešán zůstává u reprezentace i pro olympiádu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trenér Filip Pešán povede hokejovou reprezentaci i na olympiádě v Pekingu. Ač do sezony vstoupil národní tým bídně, prohrál všech šest zápasů a výkonný výbor měl mezi svátky jednat o jeho budoucnosti, tak generální manažer reprezentace Petr Nedvěd pro isport.cz potvrdil, že nic se v realizačním týmu měnit nebude. „Filip zůstává, do Číny poletí jako hlavní kouč."

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Filip Pešán udílí pokyny svým svěřencům

Článek

Dopadlo to vlastně podle očekávání. Po třech dnech svazového ticha přišlo oznámení, že i přes hlasitou kritiku fanoušků a expertů, kteří viní Pešána z bídného herního projevu reprezentace, vše zůstane při starém. A to navzdory tomu, že šéf svazu Tomáš Král tvrdil, že se jeho budoucností bude výkonný výbor zabývat mezi svátky. Čekalo se právě na vystoupení Nedvěda, který v době moskevského Euro Hockey Tour byl - z dnešního pohledu trochu zbytečně - v New Yorku na inspekční cestě po NHL.

"Petr Nedvěd vyjádřil svůj názor, který je v této otázce z jeho pozice generálního manažera zásadní a důležitý. Ze strany žádného z členů výkonného výboru jsme zatím nezaznamenali návrhy, které by směrovaly k personálním změnám ve vedení reprezentace," vysvětlil pro Sport.cz mluvčí hokejového svazu Zdeněk Zikmund.

Výkonný výbor sice bude v pondělí 27. prosince zasedat a zabývat se hodnocením výkonů a výsledků reprezentace na Channel One Cupu, ale změny v realizačním týmu nepřijdou.

Sám Nedvěd vnímá výsledky kriticky, nicméně přes isport.cz vzkázal: "Jsem každopádně zklamaný z toho, jak se náš tým prezentuje na mezinárodní scéně. Už jarní mistrovství světa nedopadlo dobře, nyní jsme plynule navázali na Karjale a v Moskvě. A to jsme na Channel One Cup kádr výrazně posilnili. Přesto výsledky nedorazily. Donutilo mě to přemýšlet nad případnou změnou, nicméně rozhodnutí je takové, že na olympiádu jedeme ve stávajícím složení."

Redakce Sport.cz zkoušela Nedvěda opakovaně kontaktovat, avšak nereaguje. Stejně tak telefon nezvedal ani Filip Pešán.

Nicméně z Nedvědova výroku je zřejmé, že o výměně uvažoval, nejspíš ale k ní nedošlo kvůli tomu, že tak narychlo se nikdo z adeptů k reprezentaci nežene. Zároveň lze ze slov vycítit, že v případě olympijského neúspěchu by už Pešán byl zřejmě odvolán.

Reklama