Hlavní obsah

Chytil ještě cítí zranění. Novinářům jsem dával plané naděje, směje se a chce vyzvat Pastu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poprvé v kariéře se probojoval do elitní desítky ankety Zlatá hokejka. Útočník Filip Chytil skončil díky parádní sezoně v dresu New York Rangers šestý, povedený ročník však nekorunoval na mistrovství světa, kde 23letého centra vyřadilo zranění obličeje už po druhém zápase. Následky zásahu kotoučem sice stále pociťuje, ale už se pilně připravuje na novou sezonu.

Části obličeje ještě pořád nefungují, jak by měly, říká Filip Chytil o zranění z MS. Ale smát se můžu!Video: Sport.cz

 
Článek

Co pro vás znamená být v top desítce českých hokejistů?

Moc příjemná odměna a motivace do další práce. Hlavně si chci vyhlášení užít. Je fajn vidět spoustu kluků, proti kterým nastupuju v sezoně.

Konec sezony jste měl nešťastný a kvůli trefě kotoučem jste skončil na mistrovství světa skončil už po druhém zápase. Jak jste viděl zbytek mistrovství?

Složité. Byl jsem s kluky, ale už jsem věděl, že se nebudu moct vrátit. Snažil jsem se trénovat a dávat vám novinářům plané naděje na články. (směje se) Ale bohužel už nebyla moc šance. Bylo těžké jen sledovat zápasy.

A už jste v pořádku?

Ještě necítím nějaké části obličeje, ale na novou sezonu budu dobře nachystaný. Už samozřejmě i trénuju, jen jsem začátek přípravy o pár týdnů posunul. Potřeboval jsem si od hokeje po konci šampionátu trochu odpočinout. S přítelkyní máme pejska, taky trávím čas hlavně s rodinou. Tu přes sezonu moc nevidím, tak se jí to snažím vynahradit přes léto. Sledoval jsem taky fotbal nebo tenis.

Zahrajete si ho rád stejně jako třeba David Pastrňák?

Jak jsem dostal zelenou od doktora, hned jsem šel na tenis. Tenisuju každý den. (usmívá se) Ale s Pastou jsem ještě nehrál. Těžko říct, jak by to dopadlo. Snad někdy poměříme síly.

Asi není pochyb, že Pastrňák ovládne hlasování Zlaté hokejky. Jak moc je od zbytku odskočený?

No, šedesát gólů jsem letos nedal... (usmívá se) Neuvěřitelné číslo. Pasta je skvělej. To ví každý. Měl vynikající sezonu. Pro nás v Česku je velkým vzorem. Na úroveň, kde je teď, se dostane jen hrstka hráčů. Pro mě je to motivace, abych se tam jednou dostal taky.

Dnes se rozhodlo o tom, že Kari Jalonen končí u české reprezentace a pozici trenéra převezme Radim Rulík. Co na to říkáte?

Zjistil jsem to náhodou, když jsem zapnul televizi a tam byla tisková konference. Hrál jsem pod Karim jen čtyři třetiny a pár tréninků. Ale lidsky na mě působil výborně, komunikovali jsme každý den. Podle mě je to dobrý trenér. Ale moje rozhodnutí to není, neovlivním to. Určitě bude mít v budoucnu další kvalitní angažmá. S Radimem Rulíkem jsme se ještě nepotkali. Vím akorát, že s kluky skončil druhý na dvacítkách. A bydlím v Pardubicích, takže jsem ho trochu sledoval tam. Víc toho nevím, ale budeme mít dost času ho poznat.

Reklama