Hlavní obsah

Co to jako je?! divili se skauti české hře a raději odjeli. Normální ostuda, tepe Hrdina do Petrovy taktiky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když po porážce s Kanadou na závěr základní skupiny bylo jasné, že čeští hokejisté do osmnácti let narazí ve čtvrtfinále MS na USA, prohlásil hlavní kouč Jakub Petr následující: „Říkal jsem klukům, že kdo nevěří, že můžeme postoupit, tak ať se nají, odpočine si a zítra jede s rodiči domů.“ Nikdo z jeho svěřenců mu z turnaje ve Švýcarsku předčasně neodjel. Vypadalo to však, že víru přejít přes hlavního favorita na titul ztratil už dávno před zápasem samotný Petr.

Foto: IIHF

Trenér českých hokejistů do 18 let Jakub Petr během čtvrtfinále s USA.

Článek

Jasně, konečný výsledek 1:4 vypadá přijatelně, když vezmeme v potaz, že Spojené státy v průběhu šampionátu nasázeli Finům osm gólů a Švýcarům ještě o dva víc.

Jenže kdo sledoval čtvrtfinále, musel rychle nabýt dojmu, že Češi do něj šli s taktikou pouze bránit a neodejít s debaklem. Svědčí o tom nejen celkový počet střel (52:12), minimum českých šancí, ale i fakt, že po většinu prvních dvou třetin to vypadalo, jako by čeští mladící hráli v oslabení. Leckoho muselo napadnout, jestli by nebylo sympatičtější pokusit se alespoň občas si to s Američany rozdat...

Ze hry českého výběru byl ostatně znechucený i Jiří Hrdina, jenž jako dlouholetý skaut týmu Dallas Stars v NHL sledoval zápas přímo z tribuny stadionu v Basileji.

„Teď za mnou byl Craig Button, který komentuje zápas pro kanadskou TSN. Jenom kroutil hlavou, co to jako je..? Proč je nenechá trenér hrát normální zápas? Asi tolik, že to tak nevidím jenom já. Téměř všichni skauti odjeli po 2. třetině na zápas Finsko - Slovensko," napsal Hrdina na Twitteru ještě v průběhu zápasu.

„Tak čekal jsem hodně, ale že si stoupne pět hráčů do třetiny a nebude chtít hrát, to jsem opravdu nečekal. Jestli tohle klukům naordinoval trenér Petr, tak to mu gratuluju. Normální ostuda. Škoda, pár kluků na našem týmu je a alespoň si mohli zahrát hokej," dodal mistr světa z roku 1985 a trojnásobný vítěz Stanley Cupu.

Reklama

  2 : 3 sn Švédsko - Česko 2 : 3 sn   dohráno
20240428T14 : 00:00+0200
Švédsko vs. Česko
Švédsko vs. Česko
Švédsko
Česko
  Česko - Kazachstán dnes 14 : 00
20240429T14 : 00:00+0200
Česko vs. Kazachstán
Česko vs. Kazachstán
Česko
Kazachstán