Hlavní obsah

Do prodeje jdou vstupenky na Jalonenovu premiéru u českého nároďáku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od středečního poledne mohou fanoušci začít nakupovat vstupenky na první přípravný duel české hokejové reprezentace před MS proti Rakousku ve Znojmě (6. dubna, od 17:30), který bude zároveň premiérou trenéra Kariho Jalonena a jeho asistentů Libora Zábranského a Martina Erata na střídačce nároďáku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Flek během tréninku hokejové reprezentace.

Článek

Lístek na sezení vyjde na 350 korun, na stání je o 60 korun levnější. Jedna osoba si může pořídit maximálně šest vstupenek. Děti do 140 centimetrů mají vstup zdarma (na klíně rodičů). Vstupenky můžete nakupovat zde.

S Rakouskem se národní tým utká v této sezoně minimálně čtyřikrát. Dva dny po duelu ve Znojmě dojde na odvetu v Linci, 1. května pak přijde souboj na Českých hokejových hrách, na nichž naši jižní sousedé nahradí Rusko. 17. května se pak oba týmy potkají v základní skupině MS v Tampere.

Naposledy proti sobě oba týmy nastoupily před rokem v přípravě na rižský šampionát. Češi ještě pod vedením trenéra Filipa Pešána vyhráli nejprve ve Vídni 5:0 a pak v Jindřichově Hradci 7:2.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nový trenér hokejové reprezentace Kari Jalonen z Finska.

„Souboj s tradičním soupeřem bude mít tentokrát netradiční, zato velmi atraktivní náboj. Reprezentace se v něm poprvé představí pod vedením nového triumvirátu – finského trenéra Kariho Jalonena s asistenty Liborem Zábranským a Martinem Eratem. Současně jím zahájí jarní část sezóny, v níž chceme napravit výsledky z dosavadních turnajů Euro Hockey Tour a olympijského turnaje v Pekingu," řekl prezident Českého hokeje Tomáš Král.

Po zápasech s Rakušany čeká nároďák dvojutkání s Němci (v Chomutově) a se Slováky (dějiště obou zápasů bude teprve upřesněno). Na přelomu dubna a května dojde na České hry v Ostravě (Finsko, Švédsko, Rakousko) a o týden později dojde na Švédské hry (Finsko, Švédsko, Švýcarsko), které poslouží jako generálka na MS.

V něm reprezentace v základní skupině v Tampere vyzve postupně Velkou Británii, Švédsko, Rakousko, Lotyšsko, Norsko, USA a Finsko.

Reklama

Související témata: