Hlavní obsah

Osmnáctce stojí v cestě do finále suverénní USA! Postup? Musí se sejít všechno, tuší Češi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čeští hokejisté do 18 let jsou po čtyřech letech před branami finále mistrovství světa. Po suverénní čtvrtfinálové výhře 8:0 nad Švýcarskem ale svěřence kouče Jakuba Petra čeká v semifinále nejtěžší výzva. V cestě stojí hlavní adept na zlato - tým USA, s nímž čeští mladíci ve skupině padli 2:6. Šanci na odvetu mají opět v německém Landshutu. Zápas se hraje v sobotu od 14:30 a sledovat jej můžete v podrobné reportáži na Sport.cz.

Foto: Ronald Hansel/Juniorský hokej

Čeští mladíci už dokázali na MS v Německu porazit ve skupině favorizovanou Kanadu. Podaří se jim v semifinále i reperát proti USA?

Článek

Národní tým v prvním duelu se Spojenými státy odehrál minulou neděli vyrovnanou první a třetí třetinu, Američané ale utkání rozhodli čtyřmi góly v prostřední části. „Asi to bude jiný zápas než ve skupině. Už se hraje o všechno, není kam uhnout," uvědomuje si český obránce František Němec.

K postupu do finále po osmi letech by čeští mladíci potřebovali předvést perfektní výkon „Musí se sejít všechno. Když tentokrát zvládneme hrát celý zápas, Američany třeba porazíme. Nemůžeme si ale myslet, že to půjde samo," míní Němec.

Podobně vyhlíží utkání i asistent trenéra Darek Stránský. „Potřebujeme hrát bez chyb vzadu a s přidanou hodnotou v útoku. Jinak nemáme šanci na úspěch. Ale naši kluci hrají opravdu dobře a jsme přesvědčeni, že můžeme překvapit. To bychom před sezonou nečekali," připouští.

Síla amerického výběru, který spolu hraje celou sezonu v rozvojovém programu se sídlem v Plymouthu, je obrovská. „Musím vypíchnout jejich sehranost a pohyb. Na svůj věk jsou herně vyspělí," chválí Stránský.

Šanci na první cenný kov od roku 2014 si však nechce česká osmnáctka nechat ujít. „Medaile je strašně blízko, ale zároveň pořád hrozně daleko. Půjdeme si za ní třetinu po třetině, střídání po střídání a snad to bude stačit," doufá Němec, 18letý bek brněnské Komety.

V pátek dostala většina hráčů volno, na ledě trénovali jen gólmani a náhradníci. Hokejisté se opět zabavili i fotbalem. Nechyběl ani přátelský zápas. „Náš tým vyhrál, takže spokojenost. Všichni přežili, žádné zranění. Je fajn, že jsme nebyli jen na hotelu a trochu jsme se proběhli," libuje si Němec. Asistent Stránský oceňuje i soudržnost letošního výběru. „Cítíme, že kluci si k sobě našli cestu i lidsky," dodává.

Postoupí čeští hokejisté do 18 let do finále MS v Německu?
ano
49,9 %
ne
50,1 %
Celkem hlasovalo 1800 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko