Hlavní obsah

Pro Kváču je i gól z první střely cennou zkušeností a věří v karmu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úvodních šest minut byl Petr Kváča v brance českých hokejistů při chomutovské odvetě práce, ale hned první střelu hostů v podání Schmölze pustil za svá záda. Pohříchu se jednalo o vítězný gól hostů. „Všechno se dá chytit a všechno pustit, bohužel mě tam spadl hned první puk, co na mě letěl. Je to nepříjemné, ale v brance musíte být psychicky odolný, jinak do ní nejde vůbec vlézt," uvažoval liberecký gólman.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Daniel Schmölz z Německa, Jan Ščotka a brankář Petr Kváča

Článek

Druhý gól Němců padl až při české hře bez brankáře. „Už jsem zažil dost zápasů, při nichž jsem dostal gól z první střely, ale musíte furt na sto procent jet a makat. Chcete pomoct klukům, abyste zápas dotáhli do vítězného konce. Tady se to bohužel nepodařilo, ale cenná je každá zkušenost, tu už mi nikdo nevezme," mínil Kváča, jenž byl bez zápasu téměř tři týdny.

„Snažil jsem se i po vypadnutí z play off nějak individuálně udržovat, takže bez ledu jsem zůstal skutečně jen pár ní. Reprezentační pozvánku jsem přijal jako odměnu, jedu tady na sto procent," tvrdil Kváča, jenž na kempu v Chomutově jen lehce vnímal probíhající Velikonoce.

„Nedá se říct, že bych si nějak svátky užíval. Máme volno sobotu a neděli, takže doma si trošičku odpočinku a na chvíli vypnu z tréninkového stereotypu, ale v pondělí už se máme zase hlásit odpoledne v Ostravě, takže bez pomlázky jedeme fofrem dál. Jsme profíci a věřím na tu karmu, že když všechno poctivě odmakám, tak se mi to vrátí," doufal.

Nechtěl ale moc řešit, jestli po omluvenkách Hrubce a Willa stoupla jeho šance podívat se na MS. „Snažím se odvést maximální práci a vím, že rozhoduje jenom to, co ukážu na ledě. Kdykoli dostanu příležitost, chci ukázat nějaké zlepšení. Bude to pak na trenérech, koho si na šampionátu vyberou. Třeba mi to vyjde, nebo taky ne," prohlásil.

Reklama

Související témata: