Hlavní obsah

Zranění jako psychický restart. Začala jsem využívat mentálního kouče a cítím se jistější, líčí Peslarová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvůli přetrhaným vazům v koleni přišla o takřka celou minulou sezonu a mistrovství světa sledovala jen v televizi. Teď je ale brankářka Klára Peslarová zpátky v plné síle a připravena pomoct českým hokejistkám ke třetí medaili v řadě. „Pauza mi celkově hodně pomohla. Určila jsem si priority a hokej vnímám jinak,“ líčila 27letá, dlouhodobě nejlepší česká gólmanka.

Příklep s českými reprezentantkami Kateřinou Mrázovou a Terezou Vanišovou.Video: Sport.cz

 
Článek

Na několik měsíců musela odstoupit od fyzické zátěže, o to víc zapracovala na psychice. „Často jsem mluvila s mentálním koučem, což v Česku pořád není úplně běžná praxe, ačkoliv ho každá z nás potřebuje,“ mínila Peslarová.

Vnímá tak na sobě zlepšení v podobě nastavení do zápasů. „Do každého utkání jdu úplně stejně, na sto procent. Ať už hrajeme s nejslabším týmem, nebo s favoritem,“ vysvětlovala rodačka z Ostravy. „Cítím se jistěji. Individuálně mi sezona sedla,“ pokračovala Peslarová, která švédskému Brynäs pomohla k bronzu v domácí soutěži, když úspěšnost zákroků vytáhla na parádních 93,5 procenta.

Na cenný kov by opět ráda zaútočila i s českou reprezentací, mistrovství světa v americké Utice začíná už ve středu a národní tým vyzve od 21:00 hodin českého času Finsko. „Vypracovaly jsme se na pozici nejlepšího týmu v Evropě a chceme další medaili. I když je to teď těžší. Když jsme získaly první bronz, nikdo na nás netlačil. Měly jsme klid v duši a mohly jsme jen překvapit. Teď nás každý chce porazit,“ popisovala opora v brankovišti.

Nerada by ale vyhlašovala útok „jen“ na třetí příčku, pokukuje i po vyšších patrech. „Pokusíme se udělat i další krůček do finále,“ zavelela. K tomu však vede cesta přes jeden z elitních zámořských celků, Kanadu nebo USA. „Jsou to holky z masa a kostí stejně jako my. Pomalými krůčky se jim přibližujeme. Proč bychom je nemohly porazit?“ řečnicky se tázala Peslarová.

S výběrem Spojených států se reprezentantky utkaly v noci ze soboty na neděli, v přípravném utkání prohrály 1:6. „Dobrý test, na výsledek tolik nehledíme. Hlavně je super, že s nimi můžeme poměřit síly. Před dvěma roky jsme zkoušely zámořské týmy oslovit a ani neodpověděly. Najednou s námi chtějí hrát, vidí náš progres,“ oceňovala gólmanka.

Do Uticy odletěly jen tři hráčky, které prožijí premiéru na světovém šampionátu. Jinak tým zůstává stejný. „Určitě nám to pomáhá, kostra drží a stmelujeme se každým turnajem. Teď nás čeká vrchol sezony a všechny se moc těšíme,“ usmála se Peslarová.

Reklama

  Česko - Slovensko dnes 13 : 45
20240502T13 : 45:00+0200
Česko vs. Slovensko
Česko vs. Slovensko
Česko
Slovensko