Hlavní obsah

Dvacítka trénovala v dobré náladě, Kulich piloval střelbu. Někdy by si mohl ulevit, míní kouč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klíčový zápas turnaje se zvládl, a tak z české hokejové dvacítky mohlo trochu opadnout napětí. Národní tým má ale před sebou na mistrovství světa ještě dva zápasy. Už zítra od 15:00 vyzve v semifinále domácí Švédsko, které svůj trénink zrušilo, naopak z českého výběru museli na led všichni hráči. „Všichni jsou zdraví, takže jsme chtěli společně potrénovat,“ řekl kouč Patrik Augusta.

Čeští hokejisté do 20 let před semifinále se Švédy trénovali poprvé v malé hale vedle Scandinavia.Video: Matěj Vybíral, Sport.cz

 
Článek

Göteborg (od našeho zpravodaje) - Čeští hokejisté se na ledě malé tréninkové haly vedle arény Scandinavium sešli před půl třetí odpoledne v dobré náladě. Při rozjíždění se hráči špičkovali, útočník Dominik Rymon si po úspěšném zakončení s úsměvem trénoval gólovou oslavu. Na turnaji sice vstřelil úplně první branku celého šampionátu, ale od té doby na trefu čeká a zapsal čtyři asistence.

Povinný trénink trval jen něco přes dvacet minut. „Chtěli jsme hlavně vyjezdit nohy, aby si hráči osahali led a kotouč. Nic intenzivního. Jen založení útoku, přečíslení dva na jednoho,“ líčil Augusta, jenž po každé povedené akci hráčům pochvalně zaklepal hokejkou.

Po konci společné části ještě dost hráčů zůstalo na ledě dobrovolně. Včetně kapitána Jiřího Kulicha, který si piloval střelu ze své oblíbené pozice na pravém kruhu. Největší česká hvězda sice zaznamenala proti Norům hattrick, ale neprosadila se proti Slovensku, USA ani ve čtvrtfinále s Kanadou.

„Někdy by si možná trochu mohl ulevit a nechat to na spoluhráčích, ale je to takový lídr, že to chce táhnout přes sebe. Ale věřím, že jeho chvíle ještě přijdou,“ přál si Augusta. Těšilo ho však, že českého kapitána dokážou v důležitých momentech zastoupit další. „Nejsme tým jednoho nebo dvou mužů. V úspěšném celku musí každý přispět svou troškou do mlýna. Jsem rád, že to hráči plní. V sestavě máme hloubku a každý duel vyčnívá jiná lajna,“ ocenil.

Do utkání s domácím výběrem už tým na ledě trénovat nebude. „A teď to byl spíš regenerační trénink. Nic nebylo cílené speciálně na Švédy. Neuvadáme, sil je dost, ale potřebujeme je šetřit na zápasy,“ podotkl.

Na semifinálového soupeře bude směřovat až následná příprava u videa. „Teď si ukážeme video ze včerejšího zápasu, večer si přichystáme poradu na speciální týmy, zítra budeme mít klasickou taktickou poradu ze hry pět na pět,“ prozradil zkušený kouč.

Ačkoliv celek Tří korunek patří k hlavním favoritům turnaje, ve čtvrtfinále proti Švýcarsku se nečekaně trápil a rozhodl až v prodloužení. „Nepřekvapilo mě to. Švýcaři jsou od začátku podceňovaní, ale mají skvělý tým a hráli výborně. Švédové to neměli vůbec jednoduché,“ dodal Augusta.

Postoupí čeští hokejisté do dvaceti let přes Švédsko do finále mistrovství světa?
Ano
66,7 %
Ne
33,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 28781 čtenářů.

Reklama