Hlavní obsah

Basketbalisté Detroitu opět bezpečně porazili Chicago

NEW YORK

Basketbalisté Detroitu v pondělí vyhráli přesvědčivě i druhý zápas proti Chicagu a po výsledku 108:87 drží neporazitelnost v letošním play-off NBA. Bulls, kteří v prvním kole vyřadili bez zaváhání obhájce titulu Miami, prohráli obě utkání v Auburn Hills s celkovým rozdílem skóre 47 bodů. Ve čtvrtek se pokusí vrátit do semifinálové série Východní konference a poprvé budou mít výhodu domácího prostředí.

Foto: ČTK/AP

Ilustrační fotografie

Článek

"Tak nějak nám spadl hřebínek," konstatoval rozehrávač Chicaga Kirk Hinrich, který ve druhém duelu proti bývalým šampiónům neskóroval ze hry, jen dvakrát z trestných hodů. Jeho průměr v sezóně přitom činí přes 16 bodů na zápas. Pět jeho spoluhráčů dalo dvanáct či více bodů, Detroit měl ale hned tři dvacetibodové střelce. Tayshaun Prince dal 25, Richard Hamilton 24 a Chris Webber 22. "Překvapilo mě, že v obou zápasech jsme neměli šanci. Od první minuty si nás podmanili," uznal kouč Chicaga Scott Skills.

Dva dny po skončení předchozí vyčerpávající série s Houstonem vstoupil Utah vítězně do semifinále Západní konference proti Golden State, přemožiteli nejlepšího týmu základní části Dallasu. V Salt Lake City vyhráli domácí 116:112, když v poslední čtvrtině byli lepší o devět bodů.

Soupeři zlomilo vaz slabší doskakování - Utah takto získal o 18 míčů více a dokonce dvacetkrát vybojoval odražený balón na polovině soupeře. Poslední ofenzívní doskok 17 sekund před koncem pak zlomil ve prospěch Jazz nerozhodný stav 112:112, když Carlos Boozer napravil střelecký neúspěch Mehmeta Okura, autora 21 bodů a 11 doskoků.

"Vždy jsme byli velmi dobří v útočném doskakování, pokud jsme dostatečně stříleli a pivoti byli dobře postavení. To teď dokonale fungovalo," uvedl domácí kouč Jerry Sloan. Střelecky se navíc dařilo Deronu Williamsovi, který dal 31 bodů, náhradník Matt Harpring přidal 21, Boozer se zaskvěl 17 body a dvaceti doskoky, Andrej Kirilenko přispěl sedmi bloky. Týmu Warriors nepomohla k vítězství ani čtveřice hráčů s dvaceti a více body na kontě.

Podruhé se oba celky utkají na stejném místě ve středu, konferenční semifinále se hrají na čtyři vítězná utkání.

Východní konference - 2. zápas:
Detroit - Chicago 108:87 (stav série 2:0).
Západní konference - 1. zápas:
Utah - Golden State 116:112 (stav série 1:0).

Reklama

Související témata: