Hlavní obsah

Basketbalisté Nového Jičína vyhráli i druhé semifinále v Děčíně

DĚČÍN

Basketbalistům Nového Jičína chybí jediné vítězství do ligového finále. V druhém semifinálovém duelu dnes vyhráli v Děčíně 86:85 a na zápasy vedou 2:0. Postup do boje o titul mohou završit v pátek před svými fanoušky.

Článek

Domácí tým přitom dlouho vedl, před závěrečnou čtvrtinou měl k dobru ještě sedm bodů. Poslední minuty ale mnohem lépe zvládl moravský celek, který se tak přiblížil k obhajobě ligového stříbra.

Trenér vítězů Zbyněk Choleva ocenil děčínský výkon v obraně. "Domácí odstavili Šaroviče a v našem týmu ho museli nahradit jiní. To se nám dlouhou dobu nedařilo, až v závěru jako by se domácí zalekli úspěchu. Několik střel na sebe vzal Muirhead, a to vedlo k obratu a našemu šťastnému vítězství," poznamenal novojičínský kouč.

Domácí trenér Pavel Budínský vyzdvihl úroveň zápasu, třebaže v něm jeho celek neuspěl. "Musím uznat, že to bylo výborné utkání. Hosté vybojovali šťastnou výhru, rozhodl asi úplný závěr zápasu. Klíčovou roli hrály individuální schopnosti hostujících hráčů, zejména pak Muirheada. Na rozdíl od hostů nedáme koš, kdy se nám zachce," řekl Budínský.

Choleva věří, že vedení 2:0 už jeho svěřenci nepustí. "Dnes jsme opravdu nepodali dobrý výkon, jsem rád za šťastnou výhru. Doufám, že se doma zlepšíme a sérii rozhodneme," prohlásil trenér Nového Jičína.

Semifinále play off první basketbalové ligy mužů - 2. zápas:
Děčín - Nový Jičín 85:86 (28:20, 43:42, 67:60)
Nejvíce bodů: Hatcher 25, Williams 16, P. Houška 13, J. Houška 10 - Muirhead 23, Ubilla 19, Walker 17, Pospíšil 12. Rozhodčí: Vyklický, V. Lukeš, Hošek. Trestné hody: 19/13 - 16/9. Fauly: 20:18. Trojky: 8:9. Diváci: 1020. Nejlepší hráč: Muirhead.
Stav série: 0:2.

Reklama

Související témata: