Hlavní obsah

Turecko - Itálie 66:46Basketbalistky Turecka a Španělska mají na ME jisté čtvrtfinále

Lille
Aktualizováno

Mistrovství Evropy basketbalistek má po domácí Francii jisté další dva čtvrtfinalisty. Neporazitelnost na turnaji potvrdily také Turkyně výhrou 66:46 nad Itálií a Španělky, které rozdrtily Slovensko 80:44. Právě Španělsko a Turecko se v osmifinálové skupině E utkají o prvenství a nejlepší nasazení do čtvrtfinále.

Článek

Ve třetím utkání skupiny E pokračovalo Švédsko v překvapivých výkonech a porazilo Černou Horu 69:58. Nejlepší střelkyní byla bývalá hráčka Brna a USK Praha Frida Eldebrinková s 21 body. I na druhé straně byla nejvíce vidět trojice letošních hráček USK. Jelena Dubljevičová, Anna De Forgeová a Jelena Škerovičová daly dohromady 33 bodů.

Dubljevičová uhájila pozici nejlepší střelkyně na turnaji (19,5 bodu na zápas) právě před Eldebrinkovou (16,5). Nejlepší Češka Michaela Zrůstová je zatím osmá s průměrem 14,5 bodu na zápas.

Dnešní program na mistrovství Evropy byl věnován památce prezidenta FIBA Europe Ólafura Rafnssona, který ve středu nečekaně zemřel na hotelovém pokoji v Ženevě ve věku 50 let. Na začátku zápasů se za něj držela minuta ticha a vlajky byly svěšeny na půl žerdi.

Mistrovství Evropy basketbalistek - osmifinálová skupina E v Lille (Francie):
Španělsko - Slovensko 80:44 (44:22)
Švédsko - Černá Hora 69:58 (38:31)
Turecko - Itálie 66:46 (34:29)

Reklama

Související témata: