Hlavní obsah

Basketbalisty Nového Jičína posílí Američané Williams a Johnson

NOVÝ JIČÍN

Basketbalisty Geofinu Nový Jičín posílí minimálně na nadcházející čtyři týdny pivot Jermaine Williams a křídelní hráč Kevin Johnson. Oba Američané míří do druhého týmu české ligy zatím na měsíční zkoušku, která rozhodne, zda v kádru zůstanou až do konce sezóny.

Článek

Williams má nahradit dalšího legionáře Jeffa McMilliana, který se po Vánocích bez omluvy nevrátil z dovolené v USA. Osmadvacetiletý podkošový hráč, který měří 207 centimetrů, se do Nového Jičína přesouvá z angažmá v bosenském klubu Borac Nektar Banja Luka.

"Zajímavostí je, že v roce 2002 byl Jermaine členem basketbalových kouzelníků Harlem Globetrotters," sdělil ČTK sekretář klubu Milan Dvořák. Williams dosud působil převážně v nižších zámořských soutěžích, ale má za sebou i dvě evropské zastávky v kosovské Prištině a polském Kolobrzegu. Hrál také v argentinské Cordobě a mexickém Soles de Mexicali.

Druhou z nových posil čeká v Novém Jičíně evropská premiéra. Sedmadvacetiletý Johnson strávil drtivou část dosavadní kariéry v domácích klubech, jen v posledních měsících působil ve Venezuele. "Má pověst komplexního hráče, který rád tvoří hru pro kolegy. Oba přijedou o víkendu a v příštím týdnu už by měli nastoupit ve finále Středoevropského poháru proti Ostrówu Wielkopolskému," uvedl Dvořák.

Reklama

Související témata: