Hlavní obsah

Perušič, Schweiner - Herrera, Gavira 2:0Beachvolejbalisté Perušič a Schweiner postoupili na MS do osmifinále

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Plážoví volejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner porazili na mistrovství světa v Mexiku španělský pár Pablo Herrera, Adrián Gavira 21:19, 21:17 a postoupili do osmifinále. Barbora Hermannová a Marie-Sára Štochlová nestačily v 1. kole play off na Američanky Julii Scolesovou a Betsi Flintovou a po prohře 21:23, 8:21 obsadily dělené 17. místo.

Foto: OBO 2021/Pavel Lebeda, Právo

Beachvolejbalisté Ondřej Perušič (vlevo) a David Schweiner na starším snímku.

Článek

Perušič se Schweinerem, kteří do vyřazovacích bojů postoupili ze třetího místa s bilancí jedné výhry a dvou porážek, rozhodli o premiérovém postupu mezi nejlepších 16 týmů MS v koncovkách vyrovnaných setů. V prvním získali rozhodující náskok za stavu 18:18, ve druhém odskočili třemi body v řadě na 19:16. Velkou zásluhu na tom pokaždé měly Schweinerovy bloky.

„Obecně se nám dařilo víc Španěly bránit a David velmi dobře blokoval. Myslím si, že zejména ve druhém setu ty bloky v důležitých momentech byly rozhodující,“ řekl Perušič.

Španělům, kteří dosud na MS neztratili ani set, české jedničky oplatily porážku ze srpnového osmifinále turnaje Pro Tour v Hamburku. V osmifinále se Perušič se Schweinerem střetnou v noci na pátek s další zkušenou dvojicí Daniele Lupo, Enrico Rossi z Itálie.

„Potom, co jsme ve skupině nepředváděli to, co bychom chtěli, tohle byla poslední šance, jak s turnajem ještě něco udělat. Měli jsme proti sobě velmi těžkého soupeře, který nás před necelými dvěma měsíci porazil. Jsem hrozně rád, že jsme se z toho zápasu poučili a že jsme teď v pravou chvíli dokázali předvést velmi dobrý výkon,“ prohlásil Perušič.

Hermannová se Štochlovou neproměnily v první sadě dva setboly, naopak Američanky svůj druhý využily. Ve druhém setu už české hráčky při společné premiéře na MS na soupeřky nestačily.

„Byla velká škoda, že jsme nevyužily momentů, které jsme měly k tomu, abychom první set dotáhly do konce. To bude mrzet ještě hodně dlouho, protože druhý set už se jenom navalily chyby, které se přenesly z prvního setu,“ řekla Hermannová.

„Přestože los jsme neměly nejlehčí a bylo vidět, že to je kvalitní soupeř, tak jsme si na osmifinále věřily a chtěly jsme tam. Takže jsme spokojeně nespokojené, nebo nespokojeně spokojené,“ doplnila Štochlová.

Mistrovství světa v plážovém volejbalu v Tlaxcale v Mexiku:
Play off - 1. kolo:
Muži:
Perušič, Schweiner (16-ČR) - Herrera, Gavira (17-Šp.) 2:0 (19, 17).
Ženy:
Scolesová, Flintová (15-USA) - Hermannová, Štochlová (21-ČR) 2:0 (21, 8).

Reklama

Související témata: