Hlavní obsah

Titulem skončila jedna etapa. V nové sezoně touží volejbalistky KP Brno projít aspoň do semifinále

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do nového ročníku extraligy vstoupí sobotním duelem ve Frýdku-Místku výrazně oslabené, a tak o obhajobě titulu, z něhož se radovaly v závěru minulé sezony, volejbalistky KP Brno nahlas nehovoří.

Foto: ČVS

Slovenská reprezentantka Katarína Körmendyová bude v nové sezoně oblékat dres Králova Pole.

Článek

Brňanky se už musí obejít bez dosavadní kapitánky Digrinové, která odešla do belgického Tchalou, i dalších reprezentantek Koulisiani a Bukovské. Ty si našly zahraniční angažmá ve Francii. V Králově Poli skončily také zahraniční opory Moreno, Nikolová či Stojkovičová.

„Nejsme ekonomicky tak silní, abychom je plnohodnotně nahradili a mohli být pořád na vrcholu. Proto sázíme především na naše mladé odchovankyně,“ prozradil předseda klubu Richard Wiesner. Tým doplnily i srbská univerzálka Stojanovičová, Američanka Garlandová a slovenská reprezentační blokařka Körmendyová.

Podle šéfa královopolských volejbalistek vyvrcholila letos na jaře jedna etapa brněnského klubu. „Holky ji završily prvenstvím v Českém poháru, a hlavně ziskem mistrovského titulu v extralize. To byla nádhera. Teď nám začíná další etapa, během níž přejde zodpovědnost na mladší hráčky. Do tří až čtyř roků bychom měli zase usilovat o nejvyšší příčky,“ předpokládá Wiesner.

Ani v oslabené sestavě však nechtějí hrát Brňanky v nadcházející sezoně rozhodně druhé housle. „Očekávám, že extraliga bude hodně vyrovnaná. V jejím závěru se všechno odvíjí od toho, jak které družstvo zvládne v play off čtvrtfinálovou sérii. Věřím, že nám se to povede. Chceme mezi nejlepší čtyři celky nejvyšší soutěže. To není nízký cíl. Jen na jeden pak už nezbude medaile,“ naznačil opětovně vysoké ambice kouč Králova Pole Erik Nezhoda.

Má radost, že se vedení klubu podařilo přivést z Olomouce slovenskou reprezentantku Katarínu Körmendyovou. „Jsem rád, že se rozhodla pro nás. Měla by být značným přínosem. A jsem zvědav, jak se s rolí první nahrávačky vypořádá Kateřina Pelikánová,“ věří Nezhoda, že česká reprezentantka plnohodnotně zastoupí na klíčovém postu Kubánku Moreno, která po mistrovské sezoně angažmá v moravské metropoli uzavřela.

Po odchodu několika opor by na sebe ráda víc upozornila také univerzálka Kateřina Kuníková. „Chci být na hřišti víc vidět,“ předsevzala si.

Zápas ve Frýdku-Místku bude pro Brňanky generálkou na kvalifikační turnaj Ligy mistryň, který uspořádají ve své hale ve Vodově ulici. Od úterý do čtvrtka se postupně střetnou s izraelským Hapoel Kfar Saba, španělským celkem Gran Canaria a rumunskou Alba Blaj. „Bude to pro nás něco nového. Moc se na utkání se silnými soupeři těšíme,“ svěřila se Kuníková.

Reklama

Související témata: