Hlavní obsah

Chorvatsko - ČR 33:30 Házenkářky prohrály, na mistrovství Evropy nepostoupí

České házenkářky si na listopadovém mistrovství Evropy nezahrají. V klíčovém utkání kvalifikace podlehly v Chorvatsku 30:33 a ztratily šanci na postup. Obhájkyně bronzu porazily svěřenkyně trenéra Jana Bašného i podruhé ve skupině a zajistily si účast na šampionátu.

Foto: Robert Grim/chf.cz

Ilustrační foto.

Článek

Český celek má po čtyřech utkáních ve čtyřčlenné skupině na kontě pouze dva body za středeční senzační výhru nad lídrem tabulky Francií. Bašného svěřenkyním by už k postupu nestačila ani dvě vítězství nad Ukrajinou, v případě bodové rovnosti s druhým Chorvatskem by měly horší vzájemnou bilanci. Duely Češek s Ukrajinou byly v březnu kvůli ruské invazi odloženy na neurčito a jejich osud zatím není jasný.

Národní tým po středečním senzačním triumfu nad olympijskými vítězkami a obhájkyněmi stříbra z Francie potřeboval k udržení naděje na postup bodovat i proti dalšímu medailistovi z předchozího Eura. Domácí celek v Poreči rychle získal tříbrankový náskok, ale Češky se brzy oklepaly. Po sérii tří branek na začátku třetí desetiminutovky otočily stav a udržovaly si mírné vedení. V poločase šly Bašného svěřenkyně do kabin s těsným náskokem 14:13.

Po změně stran měly Češky ještě chvíli duel nadějně rozehraný. Několikrát vedly o dva góly, ale pak se jim přestalo dařit v útoku. Mezi tyčemi je v domácí brance doslova deptala Kapitanovičová, která si připsala 20 zákroků.

Favorit rychle otočil stav a začal mít navrch. Na hostujícím týmu se postupně stále víc projevovala únava, za polovinou druhého dějství Chorvatky šňůrou tří gólů odskočily na 24:21 a závěr už nepustily. Českému celku nepomohlo ani devět branek Ivety Korešové, která se v dubnu vrátila do reprezentace po dvou a půl letech a mateřské pauze.

Bašného svěřenkyním nevyšel útok na čtvrtou účast na mistrovství Evropy po sobě. Závěrečný turnaj hostí v listopadu Slovinsko, Severní Makedonie a Černá Hora.

Kvalifikace o postup na mistrovství Evropy 2022 házenkářek:
Skupina 4:
Chorvatsko - ČR 33:30 (13:14)
Sestava a branky ČR: Kudláčková, Mučková - Knedlíková 6, Kvášová 2, Kordovská 1, Korešová 9, Mikulášková, Hurychová, Stříšková, Stellnerová, J. Franková, A. Franková, Kovářová 6, Jeřábková 2, Malá 4, Cholevová.
Nejvíce branek Chorvatska: Blaževičová 11, Milosavljevičová 8. Rozhodčí: Xhema, Jahja (oba Kosovo). Sedmimetrové hody: 8/6 - 7/4. Vyloučení: 4:4. Diváci: 1400.
1.Francie6501171:13410
2.Chorvatsko6303145:1446
3.Ukrajina410385:1032
4.ČR4103107:1272

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články