Hlavní obsah

Jsme trochu outsidery, můžeme být nepředvívatelní, míní Jícha před Final Four

Už osmý start v závěrečném turnaji házenkářské Ligy mistrů má před sebou Filip Jícha. Na Final Four v Kolíně nad Rýnem čeká českého trenéra boj o postup do finále s Kielem proti Barceloně, kterou jeho svěřenci porazili ve finále předloni. V letech 2010 a 2012 vybojoval Jícha s Kielem prestižní trofej jako hráč. Ve finále byl ještě v roce 2015, ale neuspěl.

Foto: @DHB_Teams, Twitter

Házenkáři Kielu slaví. Archivní foto

Článek

"Liga mistrů je to nejlepší, co může být. Na to člověk nikdy nezapomene. Jsme trochu outsidery, díky tomu můžeme být ještě nepředvídatelnější," řekl Jícha agentuře SID.

Na jeho bohaté zkušenosti bude Kiel spoléhat. Bývalý nejlepší házenkář světa před tím však varuje. "Pokud na Final Four k něčemu přistupujete, jako že to znáte, tak prohrajete," uvedl čtyřicetiletý rodák ze Starého Plzence.

Předloni jako první v historii ovládl Ligu mistrů jako hráč i trenér s jedním klubem. Tehdy se Final Four kvůli opatřením proti koronaviru hrálo bez diváků, na které se nyní Jícha těší. V Lanxess Areně by mělo být téměř 20 tisíc fanoušků.

"Sám se ptám, jak jsme to mohli ty dva roky bez diváků vydržet. Očekávání a napětí je o to větší, i když předvést špičkový výkon v takové kulise není snadné," prohlásil Jícha.

Sobotní zápas Kielu s Barcelonou začne v 18 hodin, předtím se utkají Veszprém a Kielce. Katalánský klub je s deseti tituly rekordmanem soutěže. Kiel ovládl Ligu mistrů čtyřikrát.

Reklama

Související témata: