Hlavní obsah

Kapitán francouzských ragbistů se po operaci lícní kosti vrátil na MS do týmu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kapitán francouzských ragbistů Antoine Dupont se osm dnů po operaci zlomené lícní kosti vrátil do týmu, který na domácím mistrovství světa čeká zápas o postup do čtvrtfinále. Národní federace dnes oznámila, že nejlepší světový hráč roku 2021 dostal od lékařů svolení trénovat.

Foto: Peter Cziborra, Reuters

Kapitán francouzských ragbistů Antoine Dupont na MS.

Článek

Dupont se zranil 21. září během utkání v Marseille, kde Francouzi deklasovali Namibii 96:0. Do šestadvacetileté hvězdy Toulouse narazil hlavou rozběhnutý Johan Deysel. Za faul dostal červenou kartu a disciplinární komise mu následně zastavila činnost na šest zápasů. Po chirurgickém zákroku nebylo jasné, zda se Dupont ještě na MS znovu připojí k mužstvu.

Francouzi zatím na šampionátu vyhráli všechny tři duely, na závěr skupiny A nastoupí v pátek proti Itálii. Čtvrtfinále je na programu v polovině října.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.